Завдяки запроваджених Урядом реформ збільшено фінансування культури і соціальних програм

 
Уряд виконує свою обіцянку – припинити фінансування культури за остаточним принципом. У цьому році фінансування культури збільшено майже на 90%. Зміни до бюджету-2017 передбачають додаткове фінансування окремих програм. Зокрема, на ремонт Національного академічного українського драматичного театру імені Марії Заньковецької (м. Львів) та Київського оперного театру виділено 8,1 млн грн.  Ще 69 млн грн. буде направлено на будівництво 3-х меморіалів – Жертв голодомору, Героям Небесної Сотні та загиблим воїнам АТО.
 
Крім того, 278 млн грн. додатково буде направлено на фінансування створення будинків сімейного типу, ще 100 млн грн. -  на заходи з охорони праці та підвищення техніки безпеки на вугледобувних підприємствах.
 
Нагадаємо, що на початку  липня Верховна Рада ухвалила запропоновані урядом зміни до бюджету-2017, які передбачають збільшення фінансування видаткової частини головного фінансового кошторису країни. Такі зміни стали можливими завдяки перевиконанню плану по наповненню бюджету. Відновлення економіки і пожвавлення підприємницької діяльності дозволили додатково зібрати 28 млрд грн, які будуть направлені на збільшення фінансування інфраструктурних і соціальних проектів, підвищення безпеки держави і зміцнення енергонезалежності.
Всі новини