Відбулося засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

 
12 травня 2017 року о 11.00 год  в залі засідань РДА відбулося  засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під головуванням першого  заступника голови районної  державної адміністрації, першого заступника голови районної  комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Ставнійчука В.А. Участь у зібранні взяли члени комісії  з питань ТЕБ та НС  та запрошені.
В ході засідання учасниками зібрання було розгляну то ряд питань, зокрема:
І. Про стан поводження з небезпечними відходами, а саме  непридатні і заборонені пестициди на території Томашпільського району.
За результатами доповіді та з урахуванням обговорення Комісія вирішила:
-         Сільським головам сільських рад вжити всі заходів щодо упорядкування місць зберігання непридатних і заборонних пестицидів.
ІІ. Про стан діяльності аварійно-рятувальних служб району та готовності місць масового відпочинку людей на водних об’єктах.
За результатами доповіді та з урахуванням обговорення Комісія вирішила:
-         Голова селищних, сільських рад:Визначити та взяти на облік місця традиційного купання людей та відповідним чином їх обладнання для забезпечення безпеки відпочиваючих.
-         на сесіях районної, селищної та сільської рад розглянути питання щодо виділення необхідного обсягу фінансування для створення та утримання місць безпечного відпочинку громадян, які б відповідали вимогам та нормам.
-         - Організувати та провести масово-роз’яснювальну роботу серед населення населеного пункту спрямовану на роз’яснення правил поведінки на воді.
-         Виставити таблички відповідні, щодо заборони купання, якщо водний об’єкт не обладнано для купання.
ІІІ. Про заходи щодо запобігання та протидії масовим пожежам лісів,  сільгоспугідь та сміттєзвалищ у пожежонебезпечний період 2017 року
За результатами доповіді та з урахуванням обговорення Комісія вирішила:
- Районному сектору ГУ ДСНС України у Вінницькій області організувати постійну передачу протипожежних застережень, звернень до громадян через консультаційні пункти ЗМІ, радіовузли об’єктів з масовим перебуванням людей, в т.ч. соціально-побутових підприємств, стадіонів, ринків, залізничних вокзалів та автостанцій, розміщення в усіх видах громадського транспорту, автотранспорту, що належить підприємствам, організаціям установам і громадянам, в приміських поїздах місцевого сполучення листівок, плакатів та інших матеріалів внутрішньої та зовнішньої протипожежної реклами.
- Управлінню агропромислового розвитку райдержадміністрацій: спільно з органами державного нагляду у сфері пожежної та техногенної безпеки організувати проведення навчання осіб правилам пожежної безпеки, які будуть приймати участь у підготовці та проведенні збирання врожаю та заготівлі грубих кормів.Сприяти в забезпечені сільськогосподарської техніки, задіяної при збиранні врожаю, первинними засобами пожежогасіння, протипожежним інвентарем.
- Томашпільському ДП «Тульчинське лісомисливське господарство», Томашпільському дочірньому підприємству «Райагроліс»:організувати відновлення мінералізованих смуг у лісних масивах та навколо них, перекрити всі тимчасові в’їзди в лісові масиви. Забезпечити:неухильне дотримання вимог нормативно-правових актів з питань пожежної безпеки на території лісових масивів та об’єктів лісового господарства. Встановлення біля лісових масивів попереджувальних знаків та довгострокових панно на протипожежну тематику а також проведення у відповідність до Правил пожежної безпеки в лісах України пунктів зосередження протипожежного обладнання та інвентарю. Пристосування усіх наявних пожежних водоймищ в лісових масивах для забору води пожежною технікою.
- Головам селищних і сільських рад  вжити заходи щодо: утворення в межах відповідних адміністративно-територіальних одиниць підрозділів місцевої пожежної охорони; заборони спалювання сухої трави та недопущення застосування відкритого вогню в лісових масивах на сільськогосподарських та лісогосподарських підприємствах.
ІV. Про стан виконання заходів по забезпеченню санітарного та епідемічного благополуччя на території Томашпільського району.
За результатами доповіді та з урахуванням обговорення Комісія вирішила:
- Районній державній адміністрації та органам місцевого самоврядуваннязабезпечити належне використання повноважень передбачених ст..16 Закону України «Про місцеві державні адміністрації».
- Вживати відповідних заходів щодо виконання в повному обсязі заходів спрямованих на запобігання виникненню і поширенню інфекційних хвороб та харчових отруєнь серед населення.
- Створити робочі групи за участю спеціалістів органів виконавчої влади, депутатів місцевих рад, представників громадських організацій та причетних контролюючих органів та провести обстеження об’єктів, що мають важливе соціальне значення , зокрема навчальних закладів ,закладів оздоровлення та відпочинку дітей, об’єктів водопостачання, закладів торгівлі продовольчими товарами та громадського харчування на предмет дотримання вимог санітарного законодавства.
- Ліквідувати стихійну торгівлю харчовими продуктами, не допускати її в подальшому.
- Управління Держпродспоживслужби в Томашпільському районі надати суб’єктам господарювання рекомендації, пропозиції по усуненню виявлених порушень та роз’яснення про відповідальність згідно чинного законодавства.
- Управлінню Держпродспоживслужби в Томашпільському районі спільно з органами місцевого самоврядування зобов’язати керівнків навчальних закладів, закладів оздоровлення та відпочинку дітей, власників закладів продовольчої торгівлі та громадського харчування забезпечити проведення лабораторного контролю якості питної води, що використовується ними, шляхом складання угод на проведення відповідних досліджень з акредитованими лабораторіями.
Головам сільських та селищних рад:
-           Утримувати сільські водопроводи та криниці громадського користування в належному санітарно-технічному стані.
-          Проводити роз’яснювальну роботу з організаторами масових заходів, щодо обмеження в меню асортименту страв, що швидко псуються (холодцю, салатів з майонезом, кремових тортів та інших), попереджати організаторів масових заходів про відповідальність в разі виникнення ускладнень.
-          Розглянути питання щодо проходження обстеження на носійство збудників інфекційних хвороб всіх «громадських кухарів», що залучаються до приготування страв на масових заходах.
-          Утримувати сільські водопроводи та криниці громадського користування в належному санітарно-технічному стані.
-          Районному відділенню поліції спільно з зацікавленими службами проводити заходи по ліквідації стихійної торгівлі продуктами харчування.
Управлінню Держпродспоживслужби в Томашпільському районі:
- Забезпечити відповідний ветеринарно-санітарний та санітарно-епідеміологічний нагляд та виконання заходів по запобіганню харчових отруєнь та гострих кишкових інфекцій на підконтрольних об’єктах.
- Провести комплексні перевірки навчальних закладів ,закладів оздоровлення та відпочинку дітей, об’єктів водопостачання, продовольчих ринків, м'ясо-молокопереробних підприємств та проблемні питання винести на заслуховування комісій ТЕБ та НС при райдержадміністрації.
V. Про хід проведення технічної інвентаризації захисних споруд цивільного захисту.
За результатами доповіді та з урахуванням обговорення Комісія вирішила:
- Вапнярському селищному голові, начальнику управління агропромислового розвитку райдержадміністрації. Голові районної ради (Коритчуку Д.І.) : Вжиття заходів щодо укладення  договорів з Могилів-Подільським міжрайонним бюро технічної інвентаризації для проведення технічної інвентаризації захисних споруд що рахуються у Вас на балансі.Роботи по технічній інвентаризації захисних споруд провести до 1 грудня поточного року. Балансоутримувачам захисних споруд вжити всіх заходів для приведення захисних споруд в належний стан та утримувати їх в стані готовими для використання за призначенням.
 
 
 
 
Всі новини