Пенсійний фонд інформує:

 
Питання виплати легальних заробітних плат та підвищення мінімальної заробітної плати напряму пов’язані з питанням щодо пенсій.
Ми повинні зрозуміти, що пенсія – це похідна від заробітної плати. В країні, де мізерні заробітні плати, не може бути високих пенсій. Так само не може бути високих пенсій в країні, де 50% працюючих громадян або не сплачують ЄСВ, або сплачують його в неповному обсязі.
З великою кількістю працівників роботодавці взагалі не укладають трудові угоди з метою мінімізації витрат та отримання прибутку. Від несплати внесків з тіньових доходів працівники залишаються без відповідного соціального захисту та належного в майбутньому пенсійного забезпечення. Як наслідок – Ви не в повному обсязі можете отримати виплати по лікарняному листу у разі настання нещасного випадку чи звільнення з роботи, а трудовий стаж для призначення пенсії буде зараховано пропорційно до сплачених внесків.
Відомості по всіх сплачених страхових внесках накопичуються в центральній базі даних персоніфікованого обліку Пенсійного фонду України. На підставі відомостей, поданих роботодавцями і громадянами, які самостійно сплачують страхові внески, в централізованому банку даних Пенсійного фонду України на кожну застраховану особу відкривається електронна персональна облікова картка з постійним страховим номером, який відповідає ідентифікаційному коду. За весь період трудової діяльності у цій картці накопичуються дані про заробіток, страхові внески, сплачені до Пенсійного фонду, про стаж з усіх місць роботи, а також інші відомості, необхідні для призначення пенсії та виплати соціальних допоміг.      Застрахована особа має право безкоштовно отримувати в територіальних управліннях Пенсійного фонду України за місцем проживання відомості, внесені до її персональної облікової картки в системі персоніфікованого обліку, як у громадській приймальні так і через Веб- портал ПФУ.
Пам’ятайте заробітна плата в "конверті" - це майбутнє без гарантій і впевненості.
Відповідно до норм діючого законодавства, пенсія та соціальні гарантії громадян залежать від отриманих ними доходів та суми сплаченого єдиного соціального внеску до Пенсійного фонду України.
Всі новини