Запобігання та протидія домашньому насильству

Відчай, розчарування, сором це ті почуття, які супроводжують жінку чи дитину, які стали жертвою насильства. На жаль, проблема насильства, а особливо домашнього насильства є актуальною в нашому суспільстві. Причин породження насильства безліч, зокрема внаслідок хиткого соціального становища сім’ї, безгрошів’я, які породжують конфлікти та ненависть один до одного.
28 квітня 2018 року за ініціативи начальника Томашпільського районного сектору з питань пробації майора внутрішньої служби Колійчука Руслана був проведений круглий стіл за участю директора Томашпільського районного центру соціальної служби для сім’ї, дітей та молоді Поповської Яни та провідного спеціаліста служби у справах дітей Біжан Оксани, на якому було розглянуто питання щодо вступу в дію Закону України «Про запобігання та протидію домашньому насильству» № 2229-VIII від 07.12.2017 року.
Жертви, що потерпають від насильства в сім’ї настільки емоційно скуті, та залякані, що виносити сміття з хати вони просто бояться. Випадки коли члени сім’ї потерпають від насильства дуже багато і перш за все що повинна зробити жертва – перестати звинувачувати себе, думати що це норма, а головне звернутися по допомогу. Існує декілька видів домашнього насильства, такі як економічне, психологічне, сексуальне та фізичне. 
Тому під час зустрічі розглядалось одне із найважливіших питань це те, що у разі виявлення наслідків домашнього насильства, негайно ставити до відома працівників поліції та прокуратури, а також самим, спільно з органами місцевого самоврядування сприяти тому, щоб ці наслідки в подальшому не проявлялися.
 
Всі новини