«Конституція – основа моєї держави»

День Конституції України – державне свято нашої країни, яке святкується щорічно. 28 червня 1996 року Верховна Рада України, висловлюючи суверенну волю громадян нашої держави і спираючись на багатовікову історію українського державотворення, на світовий досвід, прийняла Основний Закон України — Конституцію, яка стала реальною і дієвою основою розбудови незалежної демократичної держави як повноправної учасниці світового співтовариства.
Це сталося на п'ятий рік після проголошення незалежності України. Народні обранці працювали усю ніч з 27 на 28 червня – загалом безперервно 23 години. Під час голосування «ЗА» висловилися 315 парламентарів.
Конституція увійшла в суспільне життя як головний оберіг державності і демократії, гарант незалежності і соборності України. Її найвища юридична сила, верховенство права, політична, економічна та ідеологічна багатоманітність — фундаментальні засади, на яких ґрунтується сьогодення і вибудовується майбутнє українського народу.
О 14.00 год. в районній державній адміністрації відбулось засідання круглого столу, участь у якому взяли голова районної ради, представники  органів  виконавчої влади та місцевого самоврядування, політичних та громадських формувань, начальники, спеціалісти управлінь та відділів районної державної адміністрації, виконавчого апарату районної ради, керівники  підприємств, установ та організацій району, засобів масової інформації.
Розпочав засідання голова районної державної адміністрації Олександр Закорченний,  привітав усіх зі святом, побажав усім  міцного здоров'я, родинного тепла і добробуту. Зокрема зауважив, що Конституція України – це святе і непорушне для всіх нас – українців, та закликав присутніх, в цей складний для нашої держави період, на своїх робочих місцях і повсякчас, дотримуватись законів Конституції та робити все, щоб зберегти мир на рідній землі та незалежність нашої країни.
В ході засідання присутніми в залі було відправлено делегацію для покладання квітів до пам’ятника Т.Г.Шевченку . Також учасники круглого столу  переглянули відеоролик «Двадцять кроків до мрії», презентацію книг «Основний закон нашого життя» та заслухали  коротку історичну  доповідь – «Конституція України – основний закон держави».  
 
 
 
 
 
Всі новини