Декада зайнятості для осіб з інвалідністю в Томашпільській районній філії Вінницького ОЦЗ

З метою адаптації інвалідів до вимог сучасного ринку праці, підвищення рівня їх зайнятості 29.11.2018 року в Томашпільській районній філії Вінницького ОЦЗ відбувся інформаційний семінар за участю осіб з інвалідністю. В семінарі взяло участь 25 безробітних. На захід були запрошені соціальні партнери: представники з Управління праці та соціального захисту населення Томашпільської РДА, медико-соціальної експертної комісії, Об’єднаного управління Пенсійного фонду в Томашпільському районі.  
Присутніх ознайомили з послугами, що надаються службою зайнятості та додатковими гарантіями для громадян з інвалідністю згідно із законодавством про зайнятість. Корисною стала інформація про особливості працевлаштування в сучасних умовах, новітні методи пошуку роботи. Безробітні отримали інформацію про стан місцевого ринку праці, тенденції його розвитку та особливості працевлаштування громадян з особливими потребами.
Корисною інформацією поділилися: спеціаліст об’єднаного управління Пенсійного фонду України, яка розповіла безробітним про зміни щодо нарахування пенсій по інвалідності після прийняття пенсійної реформи. Спеціаліст із управління праці та соціального захисту населення РДА розповіла про можливості забезпечення осіб з інвалідністю технічними засобами реабілітації та повідомила, що аби повернутись особі з інвалідністю на ринок праці, активно допомагають центри  професійної реабілітації інвалідів, де вони  можуть впродовж  двох – восьми місяців здобути робітничу професію. Також було звернено увагу на питання щодо забезпечення санаторно – курортним лікуванням осіб з обмеженими можливостями.
Про важливість застосування рекомендацій індивідуальної програми реабілітації інвалідів при працевлаштуванні надала спеціаліст МСЕК.
Такі заходи покликані формувати позитивний соціальний настрій, сприяти працевлаштуванню та адаптації до сучасних ринкових умов осіб даної категорії. Районна філія і надалі планує проводити спільні заходи разом із представниками соціальних партнерів, громадських організацій, роботодавців та інших зацікавлених сторін.
 
Заступник начальника відділу надання соціальних послуг  Людмила Шклярук
 
 
 
Всі новини