Професіографічна екскурсія для учнів 10-11 класів

В рамках реалізації Програми державної служби зайнятості щодо професійної орієнтації на 2017 – 2020 роки та з метою сприяння розширенню знань школярів про світ професійної праці, інформування про різноманітність професій і основні правила вибору спеціальностей, Томашпільська районна філія Вінницького обласного центру зайнятості 22 лютого 2019 року організували професіографічну екскурсію в салон-перукарню «Style – Стиль». У заході взяли участь 10 школярів НВК «Томашпільська загальноосвітня школа І-ІІІ ст.. – гімназія». 
У ході екскурсії в салон – перукарню, який з 2018 року веде успішну діяльність у сфері надання косметологічних послуг, його засновник Герасим’юк Тетяна Анатоліївна ознайомила дітей з процесом  надання косметичних та перукарських послуг. Дітей дуже вразило нове сучасне обладнання та умови праці спеціалістів.
Слід зазначити, що під час екскурсії для учнів були створені умови, при яких вони змогли спостерігати за практичною роботою працівників безпосередньо на їхніх робочих місцях. Таке спостереження трудового процесу справило на учнів сильне враження. Також під час спостережень в учнів виникали питання, на які вони одразу отримували відповіді.
Організація таких професіографічних зустрічей формує у молоді позитивне ставлення до робітничих професій, відкриття власної справи, розширює світогляд учнів та допомагає у виборі майбутнього професійного шляху. 
Провідний фахівець з питань профорієнтації  Осадчий С.В.
 
 
 
Всі новини