Урочисті збори з нагоди 28-ї річниці незалежності України

24 серпня 1991 року Верховна Рада Української РСР ухвалила Акт проголошення незалежності України, який став точкою відліку сучасної державності та відіграв вирішальну роль у розпаді СРСР та остаточній ліквідації комуністичної тоталітарної системи. 1 грудня 1991 року на всеукраїнському референдумі Український народ абсолютною більшістю голосів підтвердив прагнення жити в самостійній державі.
Скільки крові і сліз було пролито нашими земляками,  щоб сьогодні українська держава  посіла  серед держав світу  осібне і рівне  становище. Наша Батьківщина – згуртована непохитна нація, незалежна європейська держава, єдина неподільна Україна, про яку століттями мріяли покоління українців-борців за свободу нашої країни. Нашому народу  є чим пишатися: упродовж п’яти  років Україна мужньо протидіє російській агресії і є благословенною яскравим громадянським суспільством, зростаючою економікою та Збройними Силами, які є потужними як ніколи раніше. Сьогодні, у надзвичайно непростий і доленосний для країни час, ми гідно проходимо шлях випробування на єдність та незламність духу, захищаємо своє право вільно жити в єдиній, сильній та квітучій Україні.
Сьогодні, напередодні цієї знаменної дати,   у залі засідань  районної державної адміністрації відбулися урочисті збори під головуванням голови районної ради Дмитра Коритчука, першого заступника голови районної державної адміністрації Віктора Ставнійчука  та заступника голови районної державної адміністрації Наталії Бандиш. Участь у заході взяли  представники  органів  виконавчої влади, начальники, спеціалісти управлінь та відділів районної державної адміністрації, виконавчого апарату районної ради, керівники  підприємств, установ та організацій району, сільські голови та голови ОТГ, небайдужа громадськість.
Розпочались збори з перегляду присутніми в залі  короткого документального  відеоролику  «Проголошення Незалежності 1991 рік». 
Воїнів,  захисників України, які загинули  за світле  майбутнє нашої держави, 
- ВІКТОРА  ЮРІЙОВИЧА   САВАНЧУКА з Яланця,
- ІГОРА ВОЛОДИМИРОВИЧА ГАВРИЛЮКА та ПАВЛА ПАНТЕЛЕЙОВИЧА БІЛІКА з Томашполя, 
- АНАТОЛІЯ АНАТОЛІЙОВИЧА   ДУБЧАКА з Вапнярок,
- ВАДИМА ОЛЕКСАНДРОВИЧА ТАРАБАНОВА з Калинки,
присутні вшанували  хвилиною мовчання.
До пам’ятних знаків  «Борцям  за свободу і незалежність України»,  Стелли Незалежності, Меморіалу Слави  та українському Генію Тарасу Григоровичу Шевченку учасниками зібрання було покладено вінки та квіти. Відвідати могили загиблих земляків під час конфлікту на Сході України було делеговано військовослужбовців відокремленого підрозділу ГО «Українське об’єднання учасників бойових дій та волонтерів АТО  у Вінницькій області» у Томашпільському районі.
Посадовці привітали усіх зі святом, побажали  усім  міцного здоров'я, родинного тепла і добробуту.
«Чого і кого тільки не терпіла українська земля та український народ? Татари і турки, польське ярмо та австро-угорська імперія, Петро І і цариця Катерина, комуністична система та фашистська навала. Все пережила, і цьогоріч  Україні виповнюється 28!  Ці 28 літ дали нове покоління українців, справжніх патріотів, що виходили на Майдани, змінювали країну й нині ведуть її до Європи. Це нове покоління українців сьогодні захищає державу від ворога. Захищає найдорожчою ціною – ціною життя. Навіть тисячі слів буде замало, аби висловити вдячність за жертовність та подвиги українських військових, Героїв АТО, ООС, Героїв сьогодення!
У день головного свята країни – низький уклін та щире спасибі всім, хто тримає мирне небо над Україною! Вічна шана тим, хто пішов на небеса заради Незалежності! Дякую томашпільській громаді за натхненний труд, невтомну працю, активну громадську позицію та небайдужість. Здоров’я кожному із вас, добра, віри, благополуччя в родинах і довгих років життя», - підкреслив  у своєму вітальному слові перший заступник голови районної державної адміністрації  Віктор Ставнійчук.
 Привітав жителів району з державним святом і комісар Томашпільського районного військового комісаріату, майор  Роман Гончарук. Від усього особового складу військового комісаріату та від себе особисто вітаю і низько вклоняюсь усім, хто вкладає в розвиток України свою працю та інтелект, примножує її багатства і славу, шанує її традиції, живе так, як того вимагає совість і сумління. Висловлюю глибоку шану тим, хто у теперішні нелегкі дні захищає Україну від ворога. Доземний уклін Тим, Хто на передовій, - додав військовослужбовець.
Згідно розпорядження голови районної державної адміністрації від  19.08.2019 року  №178 кращих трудівників району було нагороджено Почесними грамотами  та Подяками районної державної адміністрації та районної ради.
По завершенні урочистостей аматори сцени району  привітали учасників заходу чудовими художніми номерами. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Всі новини