Взяли участь в практикумі із впровадження публічної частини Державного реєстру нерухомих пам’яток

3 серпня 2018 року  у м. Вінниці у приміщенні Вінницького обласного краєзнавчого музею відбувся семінар - практикум із впровадження публічної частини Державного реєстру нерухомих пам’яток. Семінар було організовано та проведено працівниками Управління охорони культурної спадщини Міністерства культури України та Інститутом географії НАН України. Участь у семінарі взяли відповідальні працівники з питань охорони культурної спадщини районних державних адміністрацій та об’єднаних територіальних громад області. З Томашпільського району участь у заході взяла головний спеціаліст відділу культури та туризму РДА Тетяна Кушнір.
Управління охорони культурної спадщини проводить низку семінарів - практикумів по всій території України задля обговорення стратегічно важливих питань у сфері охорони культурної спадщини та напрацювання і доповнення концепції з реформування галузі. Під час проведення семінару - практикуму було обговорено низку важливих питань з пам’яткоохоронної сфери, а саме:
- питання стандартизації процесів обліку об’єктів культурної спадщини та впровадження уніфікованої системи обліку та збереження нерухомої культурної спадщини;
- важливі зміни до Порядку обліку об'єктів культурної спадщини;
- процес моніторингу  об'єктів культурної спадщини в рамках Порядку здійснення контролю за дотриманням Закону України "Про охорону культурної спадщини".
В рамках реалізації державної програми «Впровадження електронного обліку і презентації об’єктів культурної спадщини та культурних цінностей на 2017–2020 рр.» Вінницька область визначена Міністерством культури України пілотною з впровадження програми в частині електронного обліку і презентації об’єктів культурної спадщини.
 
 
Всі новини