Освітяни відзначили своє професійне свято

Щорічно в першу неділю жовтня всі освітяни відзначають своє професійне свято – День учителя. Напередодні в кожному куточку країни проходять урочисті святкування з цієї нагоди. Не став винятком і Томашпільський район. У п’ятницю, в районну державну адміністрацію на свято зібралася чимала когорта працівників освіти району та представників районних установ і організацій. Привітати освітян з їхнім професійним святом завітав голова райдержадміністрації Олександр Закорченний, заступник голови  РДА Наталія Бандиш, голова районної ради Дмитро Коритчук та депутат Вінницької обласної ради Лариса Білозір. Шановані гості дякували  педагогам за  натхненну, самовіддану й невтомну працю, за великий талант і покликання сіяти мудрість і знання, за вміння  знаходити в маленьких дітках майбутніх академіків, гарних музикантів, різних митців, науковців. 
Президент України та прем’єр-міністр підтримують усі ініціативи щодо розвитку освіти. 25 вересня  2017 року  Президент України підписав закон України про освіту, який був прийнятий Верховною Радою 5 вересня. Серед змін, що постали перед нами  у майбутньому освітньому процесі, можна виділити наступне: школа трирівнева: початкова - 4 роки (введено з 2018 року), базова освіта – 5 років (вводиться з 2022 року), профільна середня освіта (3 роки) – це ліцеї, заклади професійно-середньої освіти (вводиться з 2027 року). Школа стане профільною, учень зможе обирати й навчатися в академічному ліцеї чи професійному коледжі. З 2018 року діти здобувають середню освіту 12 років. Також закон зобов’язує  навчальні заклади створювати класи для учнів з особливими потребами, якщо виникне така необхідність за відповідними зверненнями батьків тощо. 
У рамках святкування відповідно до розпорядження районні посадовці виконали приємні місії – за багаторічну педагогічну працю, вагомі успіхи у справі навчання й виховання дітей, молоді та з нагоди професійного свята Дня працівників освіти від райдержадміністрації та районної ради кращих педагогів району було нагороджено Грамотами. Учителів району також  відмітила подяками начальник відділу освіти Світлана Ревтюх. Ряд педагогів району були нагороджені Грамотами Департаменту освіти і науки Вінницької ОДА за результатами атестації. З привітальними словами  виступила голова профспілки працівників освіти району Надія Мазур, яка не забула про ветеранів педагогічної праці.  Урочистості завершилися  святковим концертом аматорів сцени району: Людмили Базюк, Романа Волошина та Олександра Зализюка. Приємним бонусом до свята став творчий доробок народного колективу «Оберіг» Вилянського сільського будинку культури.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Всі новини