Ситуація на Чернігівщині змушує нас пам’ятати, що живемо в умовах агресії, – Володимир Гройсман

Надзвичайна подія, що сталася на території військового складу Міністерства оборони в Ічнянському районі Чернігівської області, змушує всіх пам’ятати: країна живе в умовах агресії, і не можна виключати жодної версії того, що сталося. Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час засідання Уряду. Він наголосив, що чекає попередніх результатів розслідування причин пожежі, але вже зараз очевидні спроби, в тому числі, й інформаційної агресії – через поширення фейків та нагнітання паніки серед населення.
«Вибухи на військових складах змушують нас розуміти, що ми живемо в умовах агресії… І ми бачимо, що включається інший вид агресії – інформаційний. Щохвилини людям надають велику кількість дезінформації. Фейкові повідомлення, нагнітання ситуації та поширення паніки, - сказав Володимир Гройсман. -  Те, що відбулося, потребувало наших скоординованих дій, аби забезпечити головне – не допустити жертв. Робота була проведена в координації всіх служб.  Для нас - це виклик і те, що має нас об’єднувати».
Прем’єр-міністр відзначив, що зараз потрібно швидко завершити гасіння пожежі, розпочати розмінування території, пройти по кожному двору, все зачистити і допомогти там, де є руйнування.
«І потрібно робити чіткі висновки, що треба зробити, аби забезпечити безпеку запасів», - додав Глава Уряду.
 
Довідково
 
За інформацією Державної служби з надзвичайних ситуацій, станом на ранок 10 жовтня ситуація на території військового складу Міноборони в Ічнянському районі залишається складною, продовжується пожежа і детонація боєприпасів. Проте загиблих та травмованих внаслідок надзвичайної ситуації немає. 
Із населених пунктів, що потрапили до зони можливого ураження, евакуйовано 12 тис. 500 осіб, у тому числі, через розгорнуті евакуаційні пункти вивезено 4 тис. 300 осіб, самостійно виїхали 8 тис. 200 осіб.
З метою ліквідації наслідків надзвичайної ситуації територію 16-кілометрової зони навколо військового складу розподілено на сектори для очищення від вибухонебезпечних предметів та визначено населені пункти, які потребують першочергового обстеження. 
На місці події працює 21 піротехнічний розрахунок ДСНС загальною чисельністю 110 осіб та 40 одиниць техніки. Проведено повітряну розвідку технічної території арсеналу.
На місці події працює штаб з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації та мобільна оперативна група ДСНС.
 
Всі новини