14-15 вересня 2019 року в с.Стіна відбудеться фестиваль під назвою "СТІНА ЗАПРОШУЄ"

Хочете відкрити для себе мальовничий та загадковий куточок на півдні Вінницької області під назвою "Стіна"? Тоді  запрошуємо вас 14 і 15 вересня 2019 року на фестиваль досвідної освіти та традиційної культури під назвою "СТІНА ЗАПРОШУЄ". У вас буде можливість пройнятись справжнім українським духом традицій та автентики, а гостинні місцеві жителі приготують для вас майстер-класи із місцевих ремесел та представлять обряди. 
 
Ідея: «СТІНА ЗАПРОШУЄ. Фестиваль досвідної освіти та дослідження традиційної культури» це кульмінаційна публічна подія в рамках проекту «Terra incognita: experiential education and creative tourism to raise economic prospect of youth in rural area», що реалізується ГО «Центр розвитку Пангея Ультіма» у громаді села Стіна у 2019 році за підтримки програми Erasmus Plus Європейської Комісії.

"СТІНА ЗАПРОШУЄ" це двохденна подія, що складатиметься із різноманітних активностей, локацій та дійств, включаючи завершальний концерт рок-групи (PULSAR, Вінниця). Місцеві жителі пропонуватимуть майстер-класи (випікання хлібу, мазання глиною - толока, робота з деревом, виробництво меду та ткацтво) з традиційних ремесел, а представники команди "Еко-центру Стіна" організовуватимуть різні заходи дозвілля та відпочинку для гостей. Під час фестивалю проходитиме ярмарка місцевих товарів та продуктів (бджільництва, ремесел).

Майстер-класи та багато інших актиовностей відбуватимуться протягом усіх двох днів, але фіксованими елементами програми є - 15 вересня о 14:00 у селі відбуватиметься святковий обід, а о 18:00 розпочнеться концерт рок-гурту PULSAR. Перед концертом діятиме ярмарка.

Особливою задачею "СТІНА ЗАПРОШУЄ" є представлення багатого культурного, природнього та соціального багатства села Стіна, представлення його як напрямку для туризму, що може бути цікавий як тим, хто цікавиться історією та культурою краю, так і тим, що шукають природнього чи ескапістського формату відпочинку.

Участь у фестивалі є безкоштовною, хоча проживання на території обладнаного табору та організоване харчування – платне. Також вхід на деякі майстер-класи є платним.

Дістатись на фестиваль «СТІНА ЗАПРОШУЄ» ви можете автобусами Вінниця-Стіна (10:30 з центрального автовокзалу) або автобусами до села Гнатків, що курсують майже кожних півтори години (Ямпільський напрямок) протягом дня, а звідти 6 кілометрів самотужки до Стіни. 15 вересня вранці з Вінниці на Стіну відправлятиметься безкоштовний автобус та повертатиметься того ж дня після концерту ввечері назад до Вінниці. Для запису у автобус – дзвоніть 0976402756 (Viber).
 

 
Всі новини