«Відповідальне батьківство – запорука щастя дитини»

Ми не уявляємо собі життя без найрідніших нам людей: батька та матері, бо вони дали нам життя, ведуть по життю, завжди є опорою та підтримкою. Ми звикли, що бути відповідальними батьками – означає любити дитину та піклуватися про неї. Та не завжди батьки виконують належним чином свої батьківські обов’язки: забувають, не знають, чи не хочуть знати про відповідальне батьківство. На кожного із батьків покладається однакова відповідальність за виховання, навчання і розвиток дитини, а крім статусу батьківства та правами щодо дітей, батьки отримують ще й обов’язки, відповідальність за виховання та розвиток дитини.
Одним із пріоритетних напрямків роботи Томашпільського районного центру соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді є раннє виявлення сімей, які опинились у складних життєвих обставинах, попередження раннього соціального сирітства, виховання відповідального батьківства та підвищення виховного потенціалу у батьків.
Розуміння між батьками, підтримка, самореалізація, змістовне дозвілля, спільна участь у вихованні дітей, рівний розподіл домашньої роботи, як компоненти ідеї ґендерної рівності, створюють сімейне середовище, сприятливе для розвитку дитини, дотримання її прав, формування гармонійної особистості. Щаслива сім’я – найкращий життєвий сценарій, приклад для наслідування як дочками, так і синами
22 серпня 2017 року працівниками районного центру сім'ї, дітей та молоді провели відвідування сімей, які перебувають на обліку як такі, що наразі перебувають в складних життєвих обставинах, з метою недопущення насилля в сім'ї nа ведення здорового способу життя.
 
 Фахівець із соціальної роботи     Дегодій Ю.В
 
 
 
 
 
Всі новини