В Комаргороді відзначили День села

У затінку розлогих дерев, що зеленою стіною обступили Комаргородський маєток Балашових, відбулося надзвичайно веселе та цікаве дійство: жителі та гості села, залишивши буденні клопоти, зібралися на урочистості з нагоди Дня села. Гарно прибрана сцена додавала святкового настрою, а експозиція української хати, де представлено вишиті українські рушники, килими, предмети стародавнього побуту, манила поглядом усіх присутніх. Дехто навіть зберіг цю мить у фотокартках.
Розпочавши урочистості, ведучі, ролі яких артистично виконали художній керівник будинку культури Світлана Ковальчук та учні місцевої школи Анастасія Лучкова й Михайло Реслер, як досвідчені гіди, провели гостей сторінками історії села Комаргород.
Розділити радість свята завітали також голова райдержадміністрації Олександр Закорченний та його заступник Наталія Бандиш, заступник голови районної ради Лариса Нароган, генеральний директор «Фін-Пром» Сергій Панченко.
Звертаючись до присутніх, Олександр Закорченний сказав:«Я щиро радий сьогодні бути тут і розділити радість вашого свята. Комаргород – мальовниче село, але найбільшою його окрасою є люди. На території громади розташовані три церкви, а як відомо, саме Трійця береже від усяких бід, тому хай вона оберігає і вас та дарує достаток і процвітання. У Комаргороді – дуже працьовиті люди: сільгосппідприємства, які розвивають тут тваринництво, є першими за показниками в районі, а власне Комаргородська територіальна громада вже третій рік поспіль є переможцем обласного конкурсу розвитку територіальних громад».
Теплими словами вітав своїх земляків із Днем села та Днем Незалежності і сільський голова Володимир Шевчук: «Кожен з нас творить історію нашого населеного пункту, і той, хто дорожить своєю маленькою батьківщиною, бажає їй процвітання, чесно і добросовісно виконує свої обов’язки, по праву заслуговує називатися сином України». Очільник громади також згадав односельчан, які прославили Комаргород, і тих, хто відійшов за межу вічності. Долучився до вітального слова й генеральний директор «Фін-Пром» Сергій Панченко.  
Володимир Шевчук також привітав ветеранів Великої Вітчизняної війни Петра Персінського та Петра Опаренюка, хліборобів, орденоносців Івана Лукіянчука, Володимира Савлука, трудівницю Людмилу Буряк, електрика Анатолія Данчика, учителів Олену Павловську та Віталія Ніколайчука, вихователя Ольгу Міщерякову, медсестр Оксану Гриб та Ніну Барицьку, формувальницю хліба Наталю Збрищак та вручив їм грамоти й символічні подарунки. Щирими словами здоровив сільський голова і чималу когорту АТОвців, які, не шкодуючи власного здоров’я, захищали нас на східних рубежах країни.
Линули того дня теплі вітання на адресу найстаршої жительки села Марії Резунік, якій виповнилось 94 роки, та найменшої - Емілії, яка 3 серпня цього року з’явилася в родині Целіків.
Ще однією родзинкою свята стало розігрування лотереї. Спонсором стало ТОВ Торговий дім «Фін-Пром». Отож, теплим літнім вечором володарі щасливих номерів виграли досить цінні та потрібні у господарстві речі. А розігрувалися мішки з ячменем, пшеницею, соняшником, а ще ягня, теличка, бичок тощо. Також всі охочі могли скуштувати смачнючу юшку та пончики, а на десерт – поласувати свіжозібраним медом.
Не обійшлося й без пісенних вітань, які глядачам дарували Зоя Босовська, Олександр Зализюк, Діана Байда, сестри Марія та Марина Вознюки, Валентина Петрих. Зачарував усіх і вальс, який майстерно виконали вихованці дитячого садочка «Дзвіночок».
А коли емоції вже переповнювали, а гарний настрій відчувався у кожного присутнього, на сцені з’явився довгоочікуваний та бажаний гість, співак, «народний кум України» Микола Янченко, який разом з чудовою солісткою Тетяною Данилюк більше звеселив присутніх чудовими музичними композиціями.
 
Олена СТАДНІК

 

 

 

 

 

Автор фото РКП "Редакція газети і радіомовлення "Томашпільський вісник"

 

 

 

 

 

 

 

 

Всі новини