Відбулось позачергове засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

Вчора, 28 січня 2019 року відбулось позачергове засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під головуванням голови РДА Олександра Закорченного. На порядок денний було винесено два невідкладні питання, а саме:
1) про стан захворюваності на кір серед населення району та вжиття заходів щодо недопущення подальшого розповсюдження хвороби;
2) про стан оперативної обстановки на дорогах та об’єктах  життєзабезпечення району під час ускладнення погодних умов з 23 січня 2019 року.
З грудня 2018 року по січень 2019 року в Томашпільському районі 18 осіб захворіли на кір, в тому числі: 3 вагітних, 7 дітей, 8 дорослих. Причиною захворюваності є те, що дані особи не пройшли вакцинацію, ревакцинацію. Ситуацію, що склалася в районі можна вважати стабільною. Розроблено та доведено до виконавців заходи щодо запобігання розповсюдженню кору. Питання перебуває на жорсткому контролі.
Кір надзвичайно заразне інфекційне захворювання, що передається від хворої людини до здорової повітряно-крапельним шляхом, тобто при чханні, кашлі або розмові хворого. Вірус кору може жити в повітрі та на поверхнях до двох годин після того, як хвора людина залишила приміщення. 9 з 10 невакцинованих людей, що контактують із хворим, будуть заражені. Захворювання на кір може мати тяжкий перебіг і призвести до тяжких ускладнень: пневмонії, вушної інфекції, запалення мозку – енцефаліту, інших серйозних ускладнень, а також до інвалідності та смерті. Специфічного лікування від кору немає. Єдиний спосіб запобігти ускладненням і смерті від кору – вакцинація. Діти й дорослі, які не отримали профілактичне щеплення, перебувають у зоні ризику.
Районна комісія  з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій звертається до жителів району з закликом: «Наголошуємо, що єдиний шлях зупинити кір – це вакцинація, яка убереже Вас та ваших рідних від даної хвороби. Також, звертаємо Вашу увагу, що вакцина безкоштовна і наявна в достатній кількості».
Щодо оперативної обстановки на дорогах та об’єктах життєзабезпечення району, то незважаючи на погіршення погодних умов, ситуація з проїздом автотранспорту в районі залишається стабільною. Роботи з очищення доріг від снігу виконуються постійно у цілодобовому режимі. Аварійних ситуацій на об’єктах життєзабезпечення населення не виникало.
 
Сектор цивільного захисту, оборонної
роботи та взаємодії з правоохоронними
органами райдержадміністрації
 
 
 
Всі новини