До Міжнародного Дня захисту дітей

Відповідно до Конвенції ООН про права дитини, «для всебічного і гармонійного розвитку особи, діти повинні рости в сімейних умовах, в атмосфері щастя, любові і розуміння». Однак не усім дітям випадає така нагода, тому тримання та виховання дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, покладено на державу. 
За умови втрати дитиною батьківського піклування відповідний орган опіки/піклування вживає вичерпних заходів, використовуючи для цього такі сімейні форми влаштування дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування: сім’ї-усиновителі як юридично прирівняні до біологічної сім’ї, опіка та піклування, прийомні сім’ї, дитячі будинки сімейного типу, патронат.
В Томашпільському районі функціонують 6 прийомних сімей, в яких виховуються 23 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, 2 дитячих будинки сімейного типу, в яких виховуються 10 дітей,  29 сімей опікунів та піклувальників, які виховують 45 дітей, 14 дітей усиновлено громадянами району.
Започатковуємо розповіді про сім’ї району, які виховують дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. 
В с. Високому функціонує дитячий будинок сімейного типу Гавриленко Оксани Дмитрівни, та виховання та спільне проживання влаштовано 5 дітей, позбавлених батьківського піклування. Мати - вихователька Гавриленко О.Д. займає активну життєву позицію, її вихованці старанні у навчанні, займаються улюбленими справами, розвиваючи власні таланти та здібності. Дітей вчить  любити рідню землю, шанувати народні традиції, культуру. Окремі моменти життя цієї сім’ї викладено в цих світлинах. 
 
Начальник служби у справах дітей 
районної державної адміністрації
Оксана Ярош 
 
Всі новини