Особливості реєстрації безробітних в умовах карантину

В умовах тимчасового чи повного зупинення роботи окремих підприємств внаслідок карантинних обмежень  зростає кількість тих, хто потребує реєстрації як безробітний в державній службі зайнятості. 
З метою обслуговування незайнятих громадян в карантинних умовах службою зайнятості запроваджено тимчасові особливості обслуговування клієнтів.
Наразі працівники Томашпільської районної філії Вінницького ОЦЗ в умовах карантину працюють з зареєстрованими безробітними дистанційно, використовуючи усі можливі засоби комунікації - телефонний зв’язок, електронні скриньки, мобільні додатки.
Особи, які вирішили звернутися до служби зайнятості саме у період запровадження карантину, обслуговуються теж дистанційно. Такі особи можуть звернутись до будь якого центру зайнятості із Заявою про надання/поновлення статусу безробітного та Заявою про призначення/поновлення допомоги по безробіттю у такі способи:
- через скриньку для комунікації, яка встановлена біля входу в центр зайнятості/філію; 
- засобами електронного зв’язку - на адреси електронної пошти відповідного центру зайнятості/філії: https://vin.dcz.gov.ua/publikaciya/kontakty-miskogo-centru-zaynyatosti-ta-filiy-vinnyckoyi-oblasnoyi-sluzhby-zaynyatosti?;
- «Електронна консультація територіальних підрозділів Вінницької обласної служби зайнятості», яка розміщена за посиланням https://forms.gle/vBGkGEAMAvKmqCNNA;
- за допомогою Єдиного порталу державних послуг «Дія» 
Після подання необхідно зачекати відповіді центру зайнятості.
На період карантину надання статусу безробітного та призначення виплати допомоги по безробіттю відбувається у перший день після подання особою відповідних заяв (на підставі постанови Кабінету Міністрів України від 29.03.2020 № 244, якою внесено зміни до "Порядку реєстрації, перереєстрації безробітних та ведення обліку осіб, які шукають роботу, затвердженого постановою КМУ від 19.09.2018 № 792).
Нарахування допомоги по безробіттю здійснюється без відвідування безробітним центру зайнятості у разі підтвердження ним телефоном наміру перебувати на обліку у службі зайнятості та отримувати допомогу по безробіттю й інші соціальні послуги, пов’язані з працевлаштуванням.  
Пам’ятайте, що після закінчення дії карантину, необхідно у 10 денний термін відвідати районну службу зайнятості  та надати оригінали документів.
В разі виникнення запитань та отримання більш детальної інформації звертайтесь за телефонами Томашпільської районної філії Вінницького ОЦЗ:   (04348) 2-11-44, (04348) 2-10-36.
 
Всі новини