Ми маємо продемонструвати свою згуртованість та підтримати державу в цей непростий час - в РДА відбулась розширена нарада

Сьогодні в ресурсному центрі розвитку громад РДА відбулась розширена нарада під головуванням першого заступника голови РДА Віктора Ставнійчука, за участі заступника голови РДА Наталії Бандиш, голови районної ради Дмитра Коритчука, військового комісара Романа Гончарука, сільських голів та голів ОТГ, відповідальних за ведення військового обліку по територіальних громадах району, представників управлінь та відділів РДА. В ході наради Віктор Ставнійчук детально ознайомив присутніх з указом Президента України про введення воєнного стану та з особливостями його застосування. Посадовець зазначив, що Вінниччина потрапила до переліку областей, у яких введено воєнний стан, наша країна п’ять років фактично знаходиться в стані війни, тому потрібно бути готовими, як обороняти свою країну, так і забезпечувати життєдіяльність населення в особливий період.
На нараді йшлося про порядок використання мобілізаційного резерву, стан системи оповіщення у районі та інші важливі питання зміцнення обороноздатності України. 
Віктор Ставнійчук також чітко зазначив, що під час дії воєнного стану НЕ ПЛАНУЄТЬСЯ конфіскація авто, іншої власності, примусової трудової повинності, поселення військових у квартирах українців, права і свободи цивільного населення обмежено не буде. Крім того посадовець зауважив провести серед населення активну інформаційно-роз’яснювальну роботу про можливі незаконні дії шахраїв, які, користуючись недостатньою обізнаністю людей, можуть проводити різні провокаційні та обманні дії. 
Разом з цим присутні в залі детально обговорили ряд інших питань: про погіршення погодніх умов, функціонування пунктів обігріву в районі, очищення доріг, роботу медичних закладів району та ін.
Наразі розроблено «Пам’ятку для населення» щодо дій в умовах надзвичайних ситуацій військового характеру з телефонами гарячих ліній, яку буде розміщено на сайті РДА, в районній газеті «Томашпільський вісник» та роздано в кожну територіальну громаду. 
 
 
 
 
 
Всі новини