Відбувся інформаційний семінар

У рамках всеукраїнської інформаційної кампанії з нагоди Всесвітнього дня боротьби з торгівлею  людьми 04.08.2017 року в Томашпільському районному центрі зайнятості відбувся інформаційний семінар «Запобігання нелегальній трудовій міграції, торгівлі людьми, експлуатації дитячої праці». В ньому взяло участь  21  безробітний громадянин.
На захід запрошені  представники державних установ, які співпрацюють  з службою зайнятості.
Заступник директора центру Зарванська  Лариса Григорівна привітала всіх  учасників семінару та надала вичерпну інформацію про послуги служби зайнятості та надання допомоги особам  потерпілим від  торгівлі людьми.
Головний державний  інспектор управління  Держпраці у Вінницькій області      Куровська  Галина Олексіївна  ознайомила присутніх з законодавством України у сфері працевлаштування за кордоном, про правовий  захист осіб, про переваги легальних  заробітків. 
Фахівець із соціальних робіт Томашпільського районного  центру соціальних служб у справах сім’ ї, дітей та молоді. Поповська Яна Олександрівна  розповіла  про причини виникнення нелегальної міграції та її наслідки. Відповідно до  закону України «Про протидію торгівлі людьми», особи, які постраждали від  торгівлі людьми у разі потреби можуть отримати комплексну психологічну, соціальну-педагогічну, соціально-  медичну, інформаційну допомогу у центрі соціальної служби сім’ї, дітей та молоді.
На семінарі обговорювались основні характеристики трудової міграції, причини її виникнення та небезпечні наслідки нелегальної міграції для особистості та суспільства, розглянули  найвідоміші  шахрайські  схеми, що застосовуються посередниками на  практиці. Разом з фахівцями присутні аналізували помилки, яких найчастіше припускаються громадяни та шляхи їх  уникнення. Кожен учасник заходу зробив необхідні висновки, які можливо в подальшому  зможуть врятувати від небезпек, пов’язаних з нелегальним працевлаштуванням.
 
Провідний фахівець з профорієнтації
відділу надання соціальних послуг                        Сандрак М.В.
 
Всі новини