Захист людей з інвалідністю внаслідок нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання

За традицією 3-го грудня в усьому світі відзначається Міжнародний день людей з інвалідністю. Це вияв гуманності, знак уваги і турботи про людей з вадами здоров’я.  
Життя людини з інвалідністю дуже складне, обтяжене постійними проблемами і тому одним із основних напрямів роботи Фонду  соціального страхування України є турбота про тих людей, які мають інвалідність в результаті отриманих на виробництві травм або професійних захворювань.
Станом на 1 листопада 2018 року на обліку у Ямпільському відділенні  управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Вінницькій області перебувають 241 потерпілий та 14 утриманців, з них інвалідів І групи – 10 чол., інвалідів ІІ групи - 29 чол., інвалідів ІІІ групи -144 чол., 58 потерпілих, яким не встановлено групу інвалідності. Усі вони в повному обсязі  отримують належні страхові виплати, а також медичну і соціальну реабілітацію. За 10 місяців 2018 року здійснено виплат на суму  5392,00 тис. грн., в т. ч: допомога в зв’язку з тимчасовою непрацездатністю до відновлення працездатності  або встановлення інвалідності – 48,78 тис. грн., одноразова допомога  потерпілому  в разі стійкої  втрати професійної працездатності – 17,97тис. грн., щомісячна грошова сума в разі часткової чи повної втрати працездатності, що компенсує  відповідну частину втраченого заробітку потерпілого – 5174,16тис.грн., щомісячні страхові виплати особам, які мають на це право в разі втрати годувальника – 150,99 тис. грн. 
Потерпілим надано медико-соціальні послуги, в т.ч.: виплата на спецмеддогляд – 31,32 тис. грн., постійний сторонній догляд – 104,82 тис.грн., виплата на побутове обслуговування – 139,68 тис. грн., компенсація виплат на бензин – 6,04 тис. грн. Протезами та протезними виробами забезпечено 6 потерпілих  на суму  117,73 тис.грн. Медикаментами – 7 потерпілих – на суму 15,36 тис.грн. Путівки на санаторно-курортне лікування з оплатою проїзду до місця лікування отримали 9 інвалідів на суму 134,15 тис. грн. Дев’ять страхувальників забезпечені реабілітаційним лікуванням після перенесених захворювань і травм в реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладах за рахунок коштів Фонду на суму 127,20 тис.грн.
Не залишилися наодинці зі своїми проблемами і потерпілі, які вимушено переїхали на  територію нашого відділення з Луганської та Донецької областей. На 01 листопада 2018 року у відділенні отримують виплати 18 вимушених переселенців, яким продовжено страхові виплати.   
Користуючись нагодою, щиро бажаємо всім людям з інвалідністю міцного здоров’я, оптимізму, родинного затишку, шанобливого й поважного ставлення. Нехай на Вашому життєвому шляху зустрічаються лише добрі люди, які допоможуть Вам саме у ту мить, коли це найбільше потрібно. 
          
Колектив Ямпільського відділення управління виконавчої дирекції 
Фонду соціального страхування України  у Вінницькій області            
 
Всі новини