Провели відео лекторій для молодих осіб, які відбувають покарання без позбавлення волі

В наш час надзвичайно гострою є проблема зростання серед осіб молодіжного віку різного роду правопорушень. Повсякчас неповнолітні та молодь не усвідомлюють, що їх повсякденні вчинки мають правову оцінку, що право, закони супроводжують людину все її життя.
Саме тому в рамках взаємодії районного відділення пробації, центром духовної та соціально-психологічної реабілітації «Джерело життя» спільно з районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді 13 грудня 2018 року було проведено відео лекторій з молоддю, які засуджені до покарань, не пов’язаних з позбавленням волі,
Робота була направлена на роз’яснення їх законних прав, виявлення причин скоєних злочинів, з’ясування життєвих умов в сім’ях, де вони проживають. В ході індивідуальних бесід з неповнолітніми визначалися позитивні риси підлітків, на які можна спиратися у виховній роботі, аналізувалися родинні впливи та психологічний мікроклімат в їх сім’ях.
З метою попередження проявів асоціальної поведінки, неповнолітніх навчали, як тренувати волю та контролювати емоції, розвивати позитивні комунікаційні зв’язки, усувати конфліктні стосунки, організовувати вільний час. Особлива увага під час бесіди з правопорушниками приділялась важливості розуміння перспектив свого життя та шляхів їх досягнення відповідно до їх реальних можливостей. Найголовніше, пробудити інтерес до своєї особистості, власних позитивних якостей, задуматись про своє життям та майбутнє.
 
Директор Томашпільського РЦ СССДМ
Поповська Я.О.
Всі новини