Валерій Коровій: Вінниччина є абсолютним лідером за багатьма показниками соціально-економічного розвитку

Про перспективи розвитку Вінниччини та актуальні питання сьогодення говорили сьогодні, 14 травня, у програмі «Актуальне інтерв’ю» на ТРК «Вінниччина» з головою обласної державної адміністрації Валерієм Коровієм.
Під час інтерв’ю значна увага була приділена інвестиційному потенціалу регіону, зокрема, реалізації інвестиційних проектів. За словами Валерія Коровія, цьогоріч всесвітньовідома компанія «Нead» розпочне будівництво нового заводу з виробництва спортивного інвентарю.
Крім цього, світовим лідером з випуску холодильного обладнання, компанією UBC Group запущено нову виробничу лінію з використанням найсучасніших технологій на заводі «GreenCool». Наразі тут працює близько 250 співробітників, а до кінця поточного року на заводі буде створено до 500 робочих місць. Варто зазначити, що експорт продукції складає понад 50% від обсягів виробництва.
Значну увагу Валерій Коровій приділив перспективам розвитку області за різними напрямками. «Насправді Вінниччина дуже стрімко розвивається. Ми реалізуємо усі ті проекти, які були передбачені з точки зору реалізації наших бюджетних програм. Варто зазначити, що цьогоріч буде введено в експлуатацію нове відділення екстреної медичної допомоги обласної дитячої лікарні. До Дня міста ми презентуємо вінничанам оновлене приміщення лялькового театру. На сьогодні місто Вінниця веде чимало цікавих проектів щодо реконструкції скверів, площ, вулиць. Також ми готуємось до проведення «Operafest Tulchyn 2019», тож користуючись нагодою, хочу запросити вінничан на фестиваль, який триватиме п’ять днів», - зауважив Валерій Коровій. За його словами, цьогоріч на оперному фестивалі у Тульчині очікують до 70 – 80 тис. гостей.
Під час інтерв’ю також обговорили потенціал Вінницької області у сфері аграрного бізнесу, розвитку медицини та освіти, дорожньої інфраструктури. «На сьогодні Вінницька область є драйвером у питаннях аграрного бізнесу. Я переконаний, що цей рік буде ще більш успішним за попередній. Впевнений, що цьогоріч аграріям вдасться зібрати 6,5 млн тонн зерна», - зазначив Валерій Коровій.
Також голова ОДА підкреслив, що на сьогодні є чимало цікавих напрацювань у галузях охорони здоров'я та освіти.
Крім цього, значна увага була приділена особливостям визначення стратегії та пріоритетів розвитку області.
Підбиваючи підсумки І кварталу поточного року, Валерій Коровій зазначив: «Вінниччина є абсолютним лідером за показниками цілого комплексу соціально-економічного розвитку. Наприклад, динаміка приросту сільськогосподарського виробництва становить 16%, тоді як по Україні – 3%.  Динаміка приросту промисловості становить 12,5%, що, в першу чергу, досягнуто за рахунок введення нових потужностей. І це другий результат по Україні. Вінниччина посідає перше місце за динамікою обсягу роздрібного товарообігу в порівняльних цінах. За рахунок створення конкуренції на ринку продовольчих товарів, в області значно краща цінова ситуація, порівняно з іншими регіонами.
Динаміка приросту будівництва становить 59%, а динаміка приросту інвестицій –38%. Так, це кількісні показники, але вони свідчать про загальні тенденції до зростання. Зрозуміло, що відповідні результати потребують певного часу, тож ми бачимо результати тих процесів, які набирають обертів. На сьогодні Вінницька область – це регіон, який досить динамічно розвивається, тож і надалі ми поступово маємо рухатись вперед».
Повне  інтерв’ю з головою Вінницької обласної державної адміністрації Валерієм Коровієм можна буде переглянути сьогодні, 14.05.2019 р., о 19.00 год. на ТРК «Вінниччина».
Всі новини