В громадах району організовано виставки "Великодня писанка"

 
Воскресіння Ісуса Христа – це подія, яка змінила розвиток та життя всього людства. Адже Син Божий своєю смертю та воскресінням надав усім людям надію на вічне життя. Традиційно в  закладах культури району в перед пасхальний тиждень відбулися виставки «Великодня писанка», де представляються різноманітні вироби на великодню тематику. Серед різноманіття творчих робіт - писанки, крашанки, дряпанки, святково прикрашені великодні кошики, вироби з бісеру та ниток.
Напередодні  свята в приміщенні Олександрівської бібліотеки завідуючою сільською бібліотекою та завідуючою сільським клубом було організовано і представлено виставку « Христос Воскрес! Христос Воскрес! Радій земля і небо! Цей світ добра, цей світ чудес Бог дарував для тебе!». На виставці були представлені роботи завідуючої сільським клубом Крук Світлани, а саме крашанки оздоблені бісером та атласними стрічками у техніці «Канзаші», спеціально для виставки рушник з бісером вишила завідуюча сільською бібліотекою Щетніцька Анеля Павлівна, великодню тарілку в техніці « Пап’є маше» представила Лозінська Анастасія. Вірші про Великдень прочитали маленькі жителі села Крук Анна та Соболєв Назар. 
В приміщенні Вилянської сільської бібліотеки відкрилась виставка «О писанко! Ти символ України». Переглядаючи її  читачі долучались, як до народних традицій розпису писанок, так і до сучасних креативних видів мистецтва. Бібліотекар Вилянської сільської бібліотеки Ревера Віта Володимирівна провела майстер-клас по розмальовуванню писанок, представила власноруч виготовлені в’язані роботи.
 
 
 
Всі новини