Робоча нарада під головуванням голови РДА О.Закорченного

 
23 липня 2018 року в ресурсному центрі розвитку громад   райдержадміністрації відбулась робоча нарада під керівництвом голови РДА Олександра Закорченного. Участь у зібранні взяли: заступник голови РДА Наталія Бандиш, заступник голови районної ради Лариса Нароган, керівники структурних підрозділів РДА, установ та організацій  соціальної сфери району, медичних закладів та ЗМІ.
В ході зібрання було обговорено ряд питань, зокрема щодо  реформування загальної середньої освіти «Нова українська школа», стану справ у медичних закладах району, підготовки до опалювального сезону 2018-2019 рр., здійснення  соціальних виплат малозахищеним верствам населення, реалізації проектів розвитку громад та ін. Разом з цим присутні обговорили результати проведення позачергової 34 сесії обласної Ради 7 скликання, де було вирішено  внести зміни до Перспективного плану формування територій громад Вінницької області, що стосується добровільного приєднання. 
Головний спеціаліст відділу освіти РДА Василина Кравчук доповідаючи по питанню реалізації державної політики у сфері реформування загальної середньої освіти «Нова українська школа», відзначила, що наразі  всі вчителі початкової школи, які навчатимуть учнів перших класів у 2018-2019 н.р., заступники директорів закладів загальної середньої освіти з навчально-виховної роботи у початкових класах, вчителі англійської мови, які навчатимуть учнів перших класів у 2018-2019 н.р. , підвищили кваліфікацію на базі КВНЗ «Вінницька академія неперервної освіти» та студії онлайн-освіти EdEra.  17.05.2018 року відбулась позачергова сесія 7 скликання Томашпільської районної ради, рішенням якої спрямовано державну субвенцію в сумі 543 тис. грн. на придбання дидактичних матеріалів, сучасних меблів, комп’ютерного обладнання для «Нової української школи». Відділом освіти отримано 16 наборів LEGO Play Box та 147 ігрових наборів Six Brix  та буде передано на 15 шкіл району. Розпочата робота щодо проведення торгів по системі «Прозоро» для придбання необхідного обладнання.
Начальник УПСЗН Тетяна Дідик озвучила ряд характерних змін, які чекають на субсидіантів згідно  Постанови Кабінету Міністрів України від 27 квітня 2018 р. № 329 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України та визнання такою, що втратила чинність, постанови Кабінету Міністрів України від 28 грудня 2016 р. № 1022», та охарактеризувала теперішній стан справ з призначення субсидій населенню.
Про стан справ зі збирання ранніх зернових і зернобобових  культур та ріпаку по всіх категоріях господарств району доповіла  присутнім Світлана Смоляк, заступник начальника управління АПР РДА. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Всі новини