Провели засідання круглого столу з нагоди 32-х роковин Чорнобильської трагедії

 
Сьогодні  в районній державній адміністрації відбулось засідання «круглого столу» на тему: «Вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС», в якому взяли участь, начальники, спеціалісти управлінь та відділів районної державної адміністрації, виконавчого апарату районної ради, керівники  установ та організацій району, представники громадських організацій району, ліквідатори наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та засоби масової інформації.  Розпочалось засідання з виступу голови РДА О.Закорченного. Він згадав про наслідки трагедії та самовідданих людей, які ціною власного життя та здоров'я приборкували руйнівний атом.
«Чорнобиль продемонстрував могутність і безсилля людини водночас. Він довів, що людський розум має необмежені можливості, але лише за умови повної відповідальності за вчинки та дії кожного. Сьогодні, усвідомивши, чим насправді була та аварія на реакторі Чорнобильської  АЕС, схиляємося перед мужністю людей, які добровільно йшли на смерть у мирний час», - додав Олександр Закорченний.
Очільник району  побажав присутнім в залі міцного здоров’я, життєвої енергії, сімейного затишку, щастя, миру, добра й злагоди. 
Долучились до виступу і голова районної ради Дмитро Коритчук та  голова Громадської організації «Томашпільська районна громадська організація «Союз Чорнобиль України» Володимир Гудима.  
В ході засідання було обговорено ряд актуальних питань.  Зокрема заступник начальника управління праці та соціального захисту населення районної державної адміністрації Олена Балдинюк доповіла присутнім про забезпечення компенсаційних виплат, пільг та допомог учасникам ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС. 
Головний лікар Томашпільського районного медичного центру первинної медико-санітарної  допомоги Віктор Затирка та головний лікар КУ «Томашпільська центральна  районна лікарня» Олена Краківська розповіли про медичне забезпечення учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС.
По завершенні зібрання усі присутні в залі переглянули  документальний відеофільм «Чорнобиль  - наш довічний біль», до пам’ятного знаку жертвам Чорнобиля поклали квіти. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Всі новини