День захисника України – це свято народу

День Святої Покрови Пресвятої Богородиці віддавна шанувалось усіма військовими, які вважають її своєю берегинею. Символічно, що саме 14 жовтня всі ми віднині вшановуємо українських захисників, які під покровом небесної Святої ціною власного життя та здоров’я виборюють державну цілісність та мир на рідній землі.
На Томашпільщині  святкування Дня захисника України розпочалось 12 жовтня о 14.00 год. урочистою ходою центром селища районної влади, народного депутата України Івана Спориша, депутатського корпусу районної ради, учасників громадської організації «Українське об’єднання  учасників бойових дій та волонтерів АТО у Вінницькій області» в Томашпільському районі, громадської організації «Томашпільська районна  рада Організації ветеранів України», громадської організації «Томашпільська районна спілка ветеранів війни в Афганістані», колективів установ та організацій району, небайдужої громадськості та ЗМІ. Учасники зібрання поклали квіти до пам’ятного знаку   воїнам – інтернаціоналістам, «Борцям за свободу та незалежність України», Меморіалу слави воїнам-визволителям.  Продовжились заходи в районному будинку культури, в холі якого вихованці Будинку дитячої творчості презентували присутнім свої патріотичні роботи.
Далі до присутніх з вітаннями та побажаннями звернулись голова районної державної адміністрації Олександр Закорченний, заступник голови районної ради Лариса Нароган, голова Томашпільської ОТГ Валерій Немировський та народний депутат України Іван Спориш, висловлювались за мирне небо над Україною, цілісність та єдність нашого народу, мужність та силу духу її кращих синів, які стали на захист своєї землі.
«День захисника України – це свято народу. Це свято України! Її міці, її величі, її сили! Свято кожного, хто усвідомив свою причетність до нескореної та духовно багатої нації. Сердечно вітаю усіх краян зі святом Покрови. Нехай Божа Матір буде прихильною до кожної томашпільської родини, до нашої рідної України. Зичу всім міцного здоров’я, добра, миру, щастя та подальших успіхів у служінні Україні! Із Днем захисника України! Зі святом!», - зазначив у своєму вітальному слові очільник району Олександр Закорченний. 
Ряд військовослужбовців, учасників бойових дій, захисників нашої держави були нагороджені Почесними Грамотами обласної державної адміністрації та обласної Ради, Почесними Грамотами районної державної адміністрації та районної ради, відзнаками «Захисник рідної землі». Грошову винагороду від депутата Верховної ради України Івана Спориша отримали керівники громадських організацій району – ветеранів, воїнів –інтернаціоналістів, учасників АТО та Яланецьких козаків. Пам’ятні сувеніри та подарунки отримали учасники юнацького військово-спортивного клубу «ГАРТ».
Після урочистої частини на учасників свята чекав святковий концерт, який підготували вихованці дитячого садочка «Сонечко», гуртківці будинку дитячої творчості, учні Томашпільської музичної школи, спортсмени-рукопашники, а також аматори народної сцени. 
Вітаємо наших захисників зі святом!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Всі новини