Навчалися майбутні воїни

В період з 26 по 28 квітня в загальноосвітніх школах району згідно з навчальною програмою з предмету «Захист Вітчизни» з учнями 11-х класів  було проведено триденні навчально-польові збори з юнаками та триденні навчально-практичні заняття з дівчатами. Випускники шкіл закріпили на практиці здобуті впродовж двох років навчання знання, склали відповідні заліки. А на початку травня згідно з розпорядженням військового комісара Вінницького обласного комісаріату від 24.03.2017 року №786 юнаки 11-х класів взяли участь у виконанні початкової вправи з автомата АК-74 бойовими набоями. Захід проводився на стрільбищі військової частини м. Могилів-Подільського. Організатором стрільб був районний військовий комісаріат.
Командування військової частини з увагою та розумінням поставилось до потреб школярів. З особового складу були виділені офіцери та сержанти, які організували підготовку та проведення стрільб. Особливістю заходу було те, що юнаки та дівчата (а в складі групи з 68 учнів було троє дівчат, які опановували предмет за програмою юнаків) вперше брали до рук бойову зброю. Напередодні учителі провели з ними поглиблені інструктажі з дотримання техніки безпеки. Повторні бесіди були проведені перед початком виконання вправи.
Господарями було організовано для школярів чотири зони перебування на стрільбищі: зону очікування, зону ознайомлення з матеріальною частиною автомата АК-74 та відпрацювання навичок збирання та розбирання автомата під керівництвом сержантів військової частини, зону відпрацювання навичок заряджання автомата, вибору мішені, прицілювання та здійснення пострілу, зону проведення стрільб – тир під керівництвом офіцерів та сержантів військової частини та за участі учителів шкіл району.  
Заняття пройшли на належному організаційному рівні. Учні отримали необхідні знання та практичні навики.
Всі новини