Фестиваль подільських громад «Відродимо село — розквітне Україна»

4 грудня, у Вінницькій обласній філармоніїв концертному залі«Плеяда» відбувся перший фестиваль подільських громад «Відродимо село – розквітне Україна». Зазначений фестиваль відбувався за підтримки Департаменту інформаційної діяльності та комунікаційзв’язків  з громадськістю обласної державної адміністрації, обласної Ради та в рамках проекту «Моя Вінниччина». Ініціатором та ідейним натхненником проведення фестивалю став голова спілки письменників Вінниччини Вадим Вітковський.
На фестивалі майже десяток сіл та селищ Вінниччини презентували  свої історії, здобутки, цікаві факти та «родзинки». Варто зазначити, що кожна з цих історій знайшла своє відображення у книгах, які видано редакцією журналу «Вінницький край».
Презентуючи свої села, учасники наводили неповторні факти з історії своїх територій, розповідали легенди і билини про свої села, вражали глядачів художнім читанням віршів, співами, танцями та номерами у виконанні найрізноманітніших творчих колективів. Кожен представлений  номер був присвячених рідним селам,  де оспівувалась краса свого краю,  працьовитість, щедрість та мудрість людей, які там проживають.
Участь у фестивалі брала громада села Пилипи-Борівські. На сцені було представлено епізод з історії села (весілля) та три номери художньої самодіяльності фолькльорно-етнографічного  ансамблю  «Сударушка».
 
Завідувач Пилипи-Борівської  сільської  бібліотеки  Дудник Л. М.
 
 
Всі новини