ДО УВАГИ ЮРИДИЧНИХ ОСІБ ТА ФОП, ЩО МАЮТЬ БОРГ ЗІ СПЛАТИ ЄДИНОГО ВНЕСКУ!

Із внесенням змін до законодавства про пенсійне забезпечення вагомого значення набув страховий стаж. Саме наявність необхідних років страхового стажу визначає право особи на пенсійне забезпечення. Страховий стаж це період, за який сплачувались внески на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, у розмірі не менше мінімального. Для зарахування фізичним особам-підприємцям повного місяця до страхового стажу необхідно сплачувати ЄСВ в сумі, не меншій мінімального страхового внеску, а також не забути подати річну звітність про нарахування ЄСВ.      
Заборгованість з єдиного внеску ставить під загрозу своєчасність виплати пенсій, які для значної частини громадян є основним джерелом доходів, а також призводить до не зарахування працівникам підприємств страхового стажу при виході на пенсію. Тому погашення заборгованості суб’єктами господарювання з єдиного соціального внеску, який формує дохідну частину Пенсійного фонду України тому на особливому контролі. Також звертаємо увагу, що несплачена сума стає податковим боргом та відбувається нарахування 20% штрафної санкції (п. 2 частини одинадцятої ст. 25 Закону № 2464). На суму недоїмки нараховується пеня з розрахунку 0,1 відсотків суми недоплати за кожний день прострочення платежу. Причому на такі борги термін позовної давності не розповсюджується.                                    
Шановні підприємці та юридичні особи, в яких наявний борг зі сплати ЄСВ - сплатіть свої борги!!! Зробіть правильну " інвестицію" в своє майбутнє та майбутнє найманих працівників, що працювали у вас!!!
 
Фінансово-економічний відділ
Ямпільського об’єднаного УПФУ
Вінницької області
 
Всі новини