Відбулась чергова розширена нарада з питань призову

 
Сьогодні в залі засідань РДА відбулась чергова розширена нарада з питань призову під головуванням голови РДА О.Закорченного. Участь у зібранні взяли заступник голови РДА Наталія Бандиш, військовий комісар Томашпільського військового комісаріату Юрій Тарасов, члени призовної комісії, сільські голови та відповідальні секретарі. 
Призову на строкову військову службу (виклику на призовні комісії) підлягають громадяни України чоловічої статі, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 20 років, та старших осіб, які не досягли 27-річного віку. План на весняний призов 2018 року по району – 30 осіб.
Олександр Григорович звернувся до всіх присутніх із проханням мобілізувати всі сили, аби на достойному рівні завершити весняну призовну кампанію.
Про організацію проведення чергового призову громадян України на строкову військову службу весною 2018 року доповів військовий комісар Томашпільського РВК Юрій Тарасов, ще раз розповів про порядок вручення повісток, дії призовників після вручення повісток, категорії громадян, які не підлягають призову.
Також в ході засідання   військовий комісар зупинився на соціальних гарантіях, які надаються призовникам. Це, зокрема:
- при призові їм виплачується грошова допомога у розмірі двох прожиткових мінімумів, встановлених для працездатних осіб на 1 січня календарного року (у 2018 році це – 3,5 тис. гривень);
- військовослужбовці перебувають на повному державному утриманні, розміщуються в казармах (на кораблях), забезпечуються щоденним триразовим гарячим харчування та військовою формою одягу  згідно встановленим норм.
-   їм виплачується щомісяця 154 – 245 грн. (від в/звання та посади) на додаткові особисті потреби.
-  при звільненні в запас їм виплачується вихідна грошова допомога у розмірі 8-ми посадових окладів (від 1 232 – до 1 960 грн. залежно від в/звання і посади);
-  їм надається відпустка (10 календарних днів без урахування часу, необхідного для проїзду до місця проведення відпустки та назад)
- час проходження строкової в/служби зараховується до стажу роботи, що дає право на призначення пенсії за віком на пільгових умовах;
-  за ними зберігаються робоче місце та середній заробіток особам, за умови офіційного працевлаштування до призову;
Окрім цього, Юрій Тарасов наголосив на тому, що строковики не будуть відправлятися у зону АТО, про що слід інформувати їхніх батьків, попросив сільських голів відповідальніше ставитися до питання оповіщення та доставки призовників до пунктів збору. 
 
 
 
Всі новини