На базі Комаргородського вищого професійного училища створено навчально-практичний центр аграрної освіти

2 жовтня 2018 року відбулись урочистості з нагоди відкриття навчально-практичного центру на базі Комаргородського вищого професійного училища.
Участь у заході взяли заступник голови Вінницької обласної державної адміністрації Ігор Івасюк,  в.о. директора Департаменту освіти і  науки Вінницької ОДА Володимир Буняк, голова Вінницької обласної організації профспілки працівників освіти і науки України Сергій Пугачов, начальник відділу наукового та науково-методичного забезпечення змісту професійної освіти державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти» В.Пражницький, голова районної державної адміністрації Олександр Закорченний, голова районної ради Дмитро Коритчук, а також директори департаментів області, керівники навчальних закладів.
 
Колектив навчального закладу привітав заступник голови Вінницької обласної державної адміністрації Ігор Івасюк: «Сьогодні ми відкриваємо 9-й навчально-практичний центр, який є багатопрофільним та третім серед аграрних центрів в області. На Вінниччині є центри різного спрямування (аграрного, будівельного, швейного), проте аграрний комплекс є рушійною силою розвитку економіки нашої області. Саме тому цей освітній напрям є пріоритетним». Посадовець також зауважив, що до відкриття Центру вперше в області та в Україні були долучені кошти Державного Фонду регіонального розвитку (близько 3 млн. грн).
 
«Я вважаю, що за такими центрами майбутнє, тому що вони дають можливість нашим дітям здобути якісну, конкурентоспроможну освіту, яка в подальшому допоможе молоді реалізувати себе в професійній діяльності, а роботодавцям – отримати кваліфікованого робітника», - зазначив Ігор Івасюк.
 
Головною метою діяльності Центру є реалізація завдань щодо вдосконалення практичної підготовки учнів, впровадження у навчальний процес новітніх виробничих технологій із застосуванням сучасного обладнання, інструментів, розширення співробітництва і взаємодії з підприємствами-замовниками кадрів, а також впровадження і поширення інноваційних  педагогічних технологій підготовки за професіями: «Тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва», «Слюсар з ремонту сільськогосподарських машин та устаткування», «Електрогазозварник», «Садовод», «Кухар-кондитер», «Водій автотранспортних засобів (категорія «С»)».
 
Адміністрацією Комаргородського вищого професійного училища, за кошти обласного бюджету, Державного Фонду регіонального розвитку та кошти спеціального фонду закладу придбано два оборотних плуга та дискову борону, два трактори Нью Холланд. Крім цього, за рахунок залишку коштів та за кошти спеціального фонду навчального закладу придбано трактор МТЗ-320.4, який буде використовуватись для обробітку демонстраційного саду-лабораторії. Під сад-лабораторію виділено 2,8 га землі.
 
Зважаючи на потреби ринку праці, здійснюється підготовка (створення навчально-матеріальної бази та підготовка матеріалів для ліцензування) для впровадження професії «Садовод». Зокрема, на площі 38 га здійснено обробку ґрунту та проведено посадку 300 шт. горіхів для подальшої висадки їх у парку садово-паркового мистецтва навчального закладу.
 
Важливим є те, що на базі Центру зможуть підвищувати кваліфікацію працівники фермерських господарств та інших аграрних підприємств.
 
 
 
 
 
 
 
 
Всі новини