Провели чергову зустріч з прийомними батьками та батьками-вихователями

30 липня Томашпільським районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді було проведено чергову групу зустрічі прийомних батьків та батьків-вихователів.
Законодавство про запобігання та протидію домашньому насильству наділяє нас досить широкими можливостями щодо звернення до органів та установ за допомогою у ситуації сімейного насильства. Проте законодавство з питань попередження сімейного насильства стане ефективним інструментом захисту від насильства в родині лише за умови плідного співробітництва громадських організацій та органів влади й місцевого самоврядування, а також активної протидії кожного з нас в цьому принизливому для людської гідності явищу. Немає рецепту на усі випадки життя, тому що ситуації можуть бути дуже-дуже різними. Але боротися з насиллям просто необхідно для нормального повноцінного життя зауважила, заступник голови районної державної адміністрації Бандиш Наталія Іванівна.
Директор районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Поповська Яна Олександрівна ознайомила учасників зустрічі із законодавством щодо запобігання та протидії домашньому насильству, жорстокому поводженню з дітьми, змінами до нормативно-правових актів, зокрема, набуття чинності статті 126-1 Кримінального кодексу України.
Начальник служби у справах дітей РДА Ярош Оксана Іванівна надала змістовну інформацію щодо подальшого забезпечення житлом вихованців, оздоровлення та співпраці.
Практичний психолог інклюзивно-ресурсного центру Волос Людмила Юріївна провела для батьків тренінг «Синдром емоційного вигорання» в ході якого учасники отримали інформацію про сучасні техніки і прийоми стабілізації емоційного стану та  практичні навички боротьби з «синдромом емоційного вигорання».
 
Директор  РЦ СССДМ  Яна ПОПОВСЬКА
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Всі новини