Завдяки запровадженню системи «Е-пенсія», призначення нарахувань можна отримати не виходячи з дому

Відтепер пенсію можна призначити не виходячи з дому – в «один дотик». Про це йшлося під час пресконференції Лариси Дикої – заступника начальника головного управління Пенсійного фонду Вінниччини 14 серпня.
 
За її словами, Пенсійний фонд України запровадив нову автоматизовану систему призначення пенсій «Е-пенсія», першим етапом якої є сервіс призначення пенсії в «один дотик».
 
«Електронний сервіс дає можливість призначити пенсію за одне відвідування сервісного центру Фонду області. Громадянин може самостійно подати всі необхідні документи через вебпортал Пенсійного фонду і прийти лише для того, щоб отримати пенсійне посвідчення», - пояснила Лариса Дика.
 
Як зазначив заступник начальника управління інформаційних систем та електронних реєстрів головного управління Фонду області Олександр Кашперовецький, демонструючи медійникам алгоритм дій при використанні послуги «Е-пенсія», необхідно зареєструватися на вебпорталі Пенсійного фонду України, а далі слідувати інструкціям.
 
«Сервіс передбачає подання пакету документів для призначення пенсії в електронному вигляді. Для цього можна використати як сканкопії, так і якісні фото документів зроблені на смартфон або планшет. Доречі, наступним етапом впровадження системи «Е-пенсія» буде створення мобільного додатку»,- Олександр Кашперовецький.
 
Варто додати, що жителі Вінницької області уже змогли оцінити переваги використання електронного сервісу, адже за досить короткий проміжок часу від початку його роботи 4 особи подали документи на призначення пенсії дистанційно.
 
Довідково: станом на 1 серпня 2019 року загальна кількість пенсіонерів у Вінницькій області становить 462,3 тис. осіб, середній розмір пенсії –2523,65 грн, на вебпорталі Пенсійного фонду України зареєстровано 162 тис. жителів області.
Всі новини