Семінар-нарада з керівниками бюджетних установ

Семінар-нарада з керівниками бюджетних установ, сільськими та селищними головами,  бухгалтерами бюджетних установ і сільських та селищних рад по успішному завершенню 2016 року та по внесенню змін до бюджету.
 
 
Відповідно до Доручення голови районної державної адміністрації щодо оптимізації та перерозподілу видатків  районного бюджету у 2016 році
 
1. Головним розпорядникам коштів районного бюджету – керівникам бюджетних установ та закладів:
1.1. Провести детальний системний аналіз використання кошторисних призначень на 2016 рік та надати фінансовому управлінню районної державної адміністрації пропозиції щодо внесення змін до районного бюджету в частині перерозподілу зекономлених та надлишкових бюджетних призначень та спрямування їх на вирішення найбільш нагальних проблемних питань установ та закладів соціально-культурної сфери.
2. Рекомендувати головам сільських і селищних рад в межах своїх повноважень вжити дієвих заходів для забезпечення виконання передбачених пунктом 1 цього доручення заходів.
3. Головним розпорядникам коштів районного бюджету – керівникам бюджетних установ та закладів забезпечити перспективи освоєння коштів субвенцій з обласного та державного бюджетів до кінця 2016 року. 
 
 
Відповідно до постанови колегії Департаменту фінансів облдержадміністрації від 12.10.2016 року № 4 „Підсумки виконання місцевих бюджетів області за 9 місяців 2016 року та завдання по забезпеченню їх виконання у 2016 році, головним розпорядникам коштів районного бюджету (рекомендувати головам сільських і селищних рад в межах своїх повноважень):
 
забезпечити безумовне виконання пункту 4 статті 77 Бюджетного кодексу України щодо забезпечення в повному обсязі потреби в бюджетних призначеннях на оплату праці працівників бюджетних установ, на проведення розрахунків за енергоносії, водопостачання, водовідведення та послуги зв’язку, які споживаються бюджетними установами, шляхом спрямування всіх резервів місцевих бюджетів –  вільних залишків бюджетних коштів, що склалися на початок року, скорочення призначень по незахищених статтях видатків, додатково одержаних доходів (за підсумками виконання бюджету за 6 місяців п.р. та наступні бюджетні періоди) – на вирішення проблемних питань виплати заробітної плати, оплати за спожиті енергоносії та комунальні послуги, не допускаючи будь-якої простроченої заборгованості із зазначених видатків.
 
забезпечити першочергове спрямування коштів на фінансування захищених статей видатків, зокрема, видатків на оплату праці з нарахуваннями та на розрахунки за спожиті енергоносії.
 
забезпечити повноту та своєчасність виплати заробітної плати відповідно до законодавчо встановлених умов оплати праці, виходячи, в першу чергу, із забезпечення асигнуваннями в повному обсязі обов’язкових складових заробітної плати. 
 
забезпечити прийняття та здійснення заходів з енергозбереження та енергозаміщення в бюджетній сфері, зокрема скоротивши обсяги споживання бюджетними установами та закладами окремих енергоносіїв у натуральних показниках, порівняно з 2015 роком. Сприяти першочерговому фінансуванню видатків, спрямованих на виконання заходів з енергозбереження та енергозаміщення, та інших заходів, пов’язаних з підготовкою бюджетних закладів до опалювального сезону, зокрема,  своєчасне придбавши вугілля, дрова та інші види твердого і рідкого палива.
 
здійснити жорсткий контроль за цільовим та ефективним використанням коштів освітньої та медичної субвенцій з державного бюджету.
 
посилити контроль за повнотою використання субвенцій, які отримуються з державного та обласного бюджетів, у галузі соціального захисту та  інших субвенцій. 
 
забезпечити погашення наявної та недопущення виникнення нової (нарощування наявної) кредиторської та дебіторської заборгованості установ та закладів, що фінансуються з місцевих бюджетів.
 
встановлення жорсткого контролю фінансово-бюджетної та кошторисної дисципліни на усіх стадіях бюджетного процесу.
 
забезпечити придбання товарів, робіт та послуг для фінансових органів за системою електронних державних закупівель «Прозоро».
 
забезпечити встановлення постійного контролю наявності залишків на реєстраційних рахунках бюджетних установ і закладів як по загальному, так і спеціальному фонду. Не допускати відволікання бюджетних коштів у дебіторську заборгованість.
 
забезпечити затвердження  всіх місцевих бюджетів на 2017 рік до 25 грудня 2016 року.
 
Всі новини