Так мужніють наші юнаки

З 19 по 28 червня цього року вихованці військово-патріотичного клубу "ФОРПОСТ" м.Ямпіль та  вихованці військово-спортивного клубу "ГАРТ" смт.Томашпіль  укотре взяли участь у військово-польових зборах на аеродромі навчально-тренувального центру Погребищенської православної парашутно-десантної школи поблизу с.Філютка, організованих протоієреєм Віктором Хоменком та старшиною  Сергієм Хамрило.
Ранкова та вечірні молитви, сповідь і причастя, проходження парашутно - десантної підготовки (укладання парашута, виконання дій після покидання літака, навчальні стрибки з висоти), вогневої підготовки (стрільба з дрібнокаліберної гвинтівки, неповне розбирання та складання автомата), тактичної підготовки, водіння БРДМ, тренування з рукопашного бою, метання ножа в ціль - саме цим були наповнені дні перебування для наших вихованців  в умовах армійського польового табору.
Сталось так, що під час проходження військово-польових зборів на день виконання стрибків із парашутом виявилася нельотна погода, і саме на закінчення наших навчально-тренувальних зборів було надано дозвіл на зліт, тому  наші 14-15-річні юнаки ВПК "ФОРПОСТ" -  СК "БАРС" - Максим Мороховець,  Максим Артамонов, вихованці ВСК "ГАРТ" - відділення рукопашного бою "Альтаїр" Томаш-пільської ДЮСШ Віктор Ковальчук та Роберт Камінський,  не вагаючись, вирушили з керівником зборів у дорогу і продемонстрували рішучість, силу духу і сміливість, виконавши стрибки з парашутом з літака АН-2 з висоти 800 м із вдалим приземленням, з чим і вітали учасники зборів!   
 *   *   *
Згідно з календарним планом спортивних заходів на 2018 рік, з метою обміну досвідом, підвищення фізичної, технічної та тактичної підготовки, а також сприяння військово-патріотичному вихованню юнаків та дівчат з 3 по 7 липня в с. Пороги Ямпільського району  на базі навчально-тренувального центру військово-патріотичного клубу "ФОРПОСТ" відбулися навчально-тренувальні збори з рукопашного бою, у яких взяли участь 90 вихованців віком від 7 до15 років, які представляли  відділення рукопашного бою Томашпільської ДЮСШ "Альтаїр",  СК "КРАБ" смт. Крижопіль, СК "Сапсан" смт. Чечельник,  секцію рукопашного бою Вінницького міського Палацу дітей та юнацтва,  СК "БАРС" Ямпільського ра-йону.
З вітальним словом та побажаннями успішного проходження зборів на урочистому відкритті заходу виступив начальник відділу  освіти Ямпільської райдержадміністрації Олександр Кульбаба та учасник бойових дій, офіцер у відставці Юрій Борейко (м. Вінниця).
Ранкова зарядка, водні процедури, наведення внутрішнього порядку в наметах і на території, відпрацювання технічних вимог навчальної  програми з рукопашного бою, навчальні заняття з подолання перешкод та окремих військово-прикладних дисциплін - все це уроки дисциплінованості, самостійності, відповідальності й  витривалості, адже переважна більшість вихованців - діти молодшого віку, які вперше знаходились в умовах наметового табору.   
 Спортсмени цілодобово перебували під контролем лікаря спортивної медицини обласного лікарсько-фіз-культурного диспансеру Галини Шпортко.
Під час закриття табору всім учасникам заходу вручено сертифікати та  фотокартки про перебування в таборі,  а спортсменам Володимиру Королюку та Денису Дерену, які брали участь у міжнародних змаганнях і посіли 1 місце на чемпіонаті Європи - нашивку "UKR" на кімоно, а також  Андрію Девятому - зелений пояс та диплом 4 кю з рукопашного бою.
 
Федір ВОДЯНЮК, 
голова обласної федерації рукопашного бою.
 
 
 
 
 
 
 
 
Всі новини