Благоустрій населених пунктів району триває

З 03 березня 2017 року на території району проходить місячник з благоустрою населених пунктів. Від початку проведення місячника з благоустрою сільськими радами вживаються заходи щодо приведення у належний санітарний стан населених пунктів району а саме: упорядкування та приведення до належного естетичного та санітарного стану житлових будинків та прибудинкових територій, дитячих та спортивних майданчиків, парків, скверів, інших об’єктів масового перебування та відпочинку населення, упорядкування вулиць, доріг та придорожніх смуг, проведення  очистки берегів річок, ставків від сміття, виявлення та ліквідації стихійних сміттєзвалищ, проводиться упорядкування пам’ятників, упорядковуються дворові території, та придорожні лісосмуги, виявляються та ліквідовуються стихійні сміттєзвалища, проводяться роботи по упорядкуванню кладовищ.  Станом на 31.03.2017р. в роботах по упорядкуванню населених пунктів взяло участь близько 3000 тис. осіб, це діти та молодь, державні службовці, особи які стоять на обліку в Центрі зайнятості, інша громадськість.
 
Антонівська сільська рада: від початку місячника з благоустрою було висаджено 30 дерев, прибрано 4 га дворових територій, прибрано 7,5 км. доріг, вивезено 32м³ сміття, було ліквідовано 2 стихійні сміттєзвалища, відремонтовано 1 спортивний майданчик, було залучено близько 200 осіб, це – працівники сільської ради, працівники соціальної сфери, учні школи, безробітні, які перебувають на обліку в Центрі зайнятості,  небайдужа громадськість. Вагомий внесок в благоустрій населеного пункту здійснює ТОВ «КРЯЖ і КО», яким надається  автотранспорт для завезення піску, сміття та розчищеного гілля. 
 
 Вилянська сільська рада: упорядковано та приведено до належного санітарного стану житлові будинки та прибудинкові території -180 дворів, вивезено сміття – 6,5 т., розчищено придорожні смуги – 300 м., упорядковано квітники біля адмін. установ – 500м², упорядковано територію біля школи – 1,0га, упорядковано територію біля дитячого садка – 0,20 га, упорядковано територію біля будинку культури-0,35, проводиться робота по упорядкуванню кладовища. На вивезення сміття від прибудинкових територій населеного пункту залучався транспорт МТЗ-82 від інвестора ТОВ АК Зелена долина.
 
Великорусавська сільська рада: в ході виконання заходів місячника з благоустрою проведено наступні роботи:
1. Розчищено 700 метрів берега річки, залучено до робіт 10 чоловік;
2. Встановлено в центрі села 5 лавочок по ціні 2 тис. грн. за одну, залучено 5 осіб до робіт по їх встановленню;
3. Проведено ямковий ремонт центральної дороги, де було використано 25 тонн асфальтної суміші, залучено 8 чоловік;
4. Розпочато капітальний ремонт пам’ятника загиблим у Великій Відчизняній Війні, для цього з сільського бюджету виділено 217 тис. грн.
5. Встановлено в дитячому садку ігровий майданчик на суму 40 тис. грн., до робіт по його встановленню було залучено 3 чоловіка;
6. Встановлено 5 домиків та чотири кувшини на криниці загального користування на загальну суму 42,500 грн., до робіт по встановленню було задіяно 30 чоловік;
7. Замінено вхідні двері у сільській бібліотеці, було використано 7400 грн. 
8. Покрашено арку при вході в сільський парк та дерев’яний місток через річку;
9. Упорядковано 4 клумби;
10. Встановлено 7 дорожніх знаків.     
 
Вербівська сільська рада: за період з 06.03. по 30.03.2017р. була упорядкована територія біля сільської ради, ліквідовані чагарники біля старої шкільної котельні, упорядковано узбіччя вздовж дороги Вербова-Вапнярка. 24 березня було проведено захід з прибирання в рамках акції «День довкілля» .
 
Гнатківська сільська рада: від початку місячника з благоустрою проведено масово-роз’яснювальну роботу в трудових колективах і серед населення з питань проведення благоустрою населеного пункту, впорядковано території біля бюджетних установ, вивезено сміття, пофарбовано лавочки, приведено в належний стан територію біля пам’ятника полеглих учасників Великої Вітчизняної війни, проведено упорядкування вулиць в населеному пункті, встановлено та пофарбовано автобусну зупинку в центрі села в напрямку Гнатків-Ямпіль,   впорядковано територію парку «Слави», ліквідовано стихійні сміттєзвалища.  
 
Жолобянська сільська рада: впорядковано подвір’я адмінбудинку, територію біля сільського клубу, ліквідовано 1 несанкціоноване сміттєзвалище, впорядковано територію біля пам’ятника загиблим воїнам.
 
Липівська сільська рада: від початку місячника з благоустрою було упорядковано територію біля Липівської ЗОШ, Липівського та Яришівського будинків культури, територій біля сільської ради, дитячого садка. Прибрано 0,30 га територій на Липівському кладовищі, вивезено 15 т. сміття.
 
Марківська сільська рада: від початку місячника з благоустрою були проведені роботи з прибирання території школи, дитячих садочків, ФАПів, упорядковано пам’ятник загиблим воїнам, підсипано та прогрейдеровано дороги в с. Марківка. 
 
Паланська сільська рада: були проведено впорядкування прилеглих до приватних будинків територій, приведено в належний стан зони санітарної охорони джерел централізованого водопостачання, проводилось прибирання вулиць та центру населеного пункту, упорядковано територію сільського будинку культури, ФАПу, пам’ятника загиблим воїнам.
 
Олександрівська сільська рада: проведено упорядкування територій біля адмін. будинків, узбіччя доріг до населеного пункту, прибрано Голово-Русавське та Олександрівське кладовища.
 
Комаргородська сільська рада: від початку проведення місячника благоустрою на території населеного пункту було ліквідовано 2 стихійні сміттєзвалища, упорядковано територію біля сільського ставка, а також територію біля адмінбудинку. Спільно з Комаргородською ЗОШ та небайдужими громадянами здійснено прибирання територій біля церкви.
 
Кислицька сільська рада: проведено прибирання біля адмін.будинку, ФАПу та будинку культури, проведено прибирання території біля ринку та в центрі населеного пункту, упорядковано пам’ятники, сміттєзвалище, завезено пісок на кладовище.  
 
П.Борівська сільська рада: від початку місячника з благоустрою було висаджено 800 саджанців фруктових дерев, проводиться прибирання вулиць та доріг в населенних пунктах с. Калинка та П.Борівські. Зусиллями працівників сільської ради та громадськості було прибрано та приведено до належного стану сільське кладовище.  
 
Рожнятівська сільська рада: силами громадян, які знаходяться на обліку в Центрі зайнятості, проведено розчистку лісопосадки до с. П.Борівські, а також заплановано провести побілку дерев. 24 березня 2017р. було проведено «День довкілля», під час якого було упорядковано територію кладовища,  залучено більше 80 осіб. Також заплановано провести побілку огорожі на кладовищі. Проведено прибирання територій школи, будинку культури, адмінбудинку та дільничної амбулаторії сімейної медицини, проведено ремонт дошки пошани та об’яв, закуплено п’ять лавочок для встановлення біля адмінбудинку та на автозупинці, виготовлено таблички для сміттєзвалища та вказівні знаки (куди везти сміття). До Великодня заплановано провести ремонт автозупинки в центрі села та  навести порядок на прибережній смузі в центрі села.
 
Стінянська сільська рада: під час проведення місячника з благоустрою було залучено 23 чол., упорядковано територію біля адмінбудинку, будинку культури, дитячого садочка, ФАПУ, вивезено 800м³ сміття. Планується зробити поточний ремонт доріг до 3 км.
 
Яланецька сільська рада: від початку місячника з благоустрою було проведено прибирання територій які закріплені за організаціями та установами населеного пункту, проведено роботи по розчистці від кущів та парослі кладовища (до робіт було залучено 25 осіб, які знаходяться на обліку в Центрі зайнятості), проведено підгортання сміттєзвалищ (послуги надані господарюючим суб’єктом ПРАТ «ПК Поділля».         
 
 
Відділ культури райдержадміністрації та районний БК: упорядкували  території біля адмінбудинку, прибирали сміття, упорядкували клумби. Працювали на закріпленій придорожній території (дорога Томашпіль – Вапнярка). Під час роботи було прибрано 450 м. придорожньої лісосмуги: розчищено дерева, зрізано старе гілля, кущі, прибрано сміття. Працівниками закладів культури упорядковано 1,2 га газонів та  квітників, 1,0 га парків та скверів, 8 меморіалів та пам’ятників, прибрано дворових територій 1,4 тис. м2, вивезено 21м3 сміття. 
 
ДП Томашпільський райагроліс ВОКСЛП «Вінницяагроліс»: 
1. с. Горишківська - було висаджено 3,8 га горіха та дуба звичайного, проведено доповнення до лісового насадження 5 га. дуба.
2. с. Жолоби – висаджено 2,5 га дуба звичайного.
3. с. Паланка - висаджено 0,6га горіха чорного.
4. с. В.Русава – висаджено 2,5 га дуба звичайного.
5. с. Антонівка – проведено доповнення до лісових насаджень 0,6 дуба звичайного.
6. с. Комаргород – проведено доповнення до лісових насаджень 2,6га дуба звичайного та горіха, висаджено 1,9 га горіха чорного.
Всього було проведено доповнення до лісових насаджень – 9,2 га, та було висаджено 11,3 га, всього 20,5га.   
 
 
Головний спеціаліст відділу
економічного розвитку, інфраструктури
та житлово-комунального господарства
управління економіки 
районної державної адміністрації                О.М.Погоріло
 
 
 
 
Всі новини