Провели робочу нараду

Сьогодні  в залі засідань РДА відбулась розширена апаратна нарада під головуванням першого заступника голови РДА Віктора  Савнійчука. Участь у зібранні взяли заступник голови РДА Наталія Бандиш, голова районної ради Дмитро Коритчук, сільські голови, голови ОТГ та секретарі, представники з медичних закладів району та районного військового комісаріату. На початку засідання Віктор Ставнійчук  наголосив керівникам територіальних громад району на проведенні активних робіт з весняного благоустрою, що згідно з розпорядження голови РДА  від 28.02.2018 року №63 «Про проведення місячника благоустрою населених пунктів району» розпочато з 5 березня 2018 року. Проведення в районі Дня довкілля, здійснення заходів з  очищення річок, придорожніх смуг, парків, сквер, прибудинкових територій. 
Разом з цим Віктор Анатолійович підкреслив важливість дотримання нових правил поводження з побутовими відходами згідно з вступом в силу з 1 січня 2018 року ЗУ «Про відходи». Згідно зі змінами, органам місцевого самоврядування заборонено захоронення неперероблених побутових відходів на полігонах, міста і села мають забезпечити сортування сміття за видами для переробки та утилізації.  «Наразі в районній державній адміністрації буде зосереджено роботу на розробці районної програми поводження з твердими побутовими відходами та поновлення схем санітарної очистки населених пунктів», - додав В.Ставнійчук.
 Згідно порядку денного комісар Томашпільського військового комісаріату Юрій Тарасов доповів присутнім про хід виконання плану весняного призову громадян України у 2018 році, відповідно до Указу Президента України від 15.02.2018 року №33/2018 «Про звільнення в запас військовослужбовців строкової служби, строки проведення чергових призовів та чергові призови громадян України на строкову військову службу у 2018 році».
Про хід медичнх оглядів призовників розповіла головний лікар Томашпільської ЦРЛ Олена Краківська.
Заступник голови РДА Наталія Бандиш наголосила, аби органи місцевого самоврядування налагодили тісну співпрацю з районним військкоматом, та здійснили належне упорядкування справ призовників.  
По завершенні зібрання Віктор Ставнійчук також зосередив увагу присутніх на  питаннях завершення опалювального періоду 2017-2018 років. 
Голова районної ради Дмитро Коритчук, підсумовуючи результати проведеної наради під керівництвом заступника голови Вінницької обласної державної адміністрації Василя Броварника , що минулого тижня відбулась в РДА,  зазначив, про запланований у поточному році ремонт доріг. З 1 січня 2018 року частина доріг місцевого значення переходять на обслуговування   області. У зв’язку з цим передаватиметься субвенція до обласного бюджету на ремонт та утримання цих доріг. Беручи до уваги протяжність доріг, з обласного бюджету на ремонт та їх  утримання буде виділено 600 млн. грн. Першочергово здійснюватиметься якісний ремонт доріг, що проводитиметься  на умовах співфінансування. 
 
 
 
 
 
 
Всі новини