Профінформаційний семінар для військовослужбовців та учасників АТО

 
Щоб підтримати  учасників АТО 22 лютого 2018 року в Томашпільському районному центрі зайнятості відбувся профінформаційний семінар для військовослужбовців та учасників АТО спільно з соціальними партнерами. В заході взяли участь  20 осіб, які   перебувають на обліку  в  центрі зайнятості.
На запрошення центру зайнятості в семінарі взяли участь начальник відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Томашпільського місцевого центру безоплатної вторинної правової допомоги Альвіна Пилипчук   та  військовий комісар Томашпільського районного військкомату Юрій Тарасов.
Як зазначила заступник директора центру зайнятості Лариса Зарванська, - питання захисту прав учасників АТО є дуже актуальним. Демобілізовані військовослужбовці та члени їх сімей іноді не проінформовані про свої права та процедуру їх захисту. Присутні отримали інформацію, що входить до компетенції служби зайнятості, зокрема щодо стану ринку праці, можливостей з питань пошуку та підбору підходящої роботи, проходження професійного навчання з метою підвищення кваліфікації або здобуття нової професії, в тому числі в ЦПТО ДСЗ, участі у громадських та інших роботах тимчасового характеру.
Головними проблемами у сфері соціального забезпечення військовослужбовців залишаються  якість  соціальних гарантій та їх доступність. Начальник відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Альвіна Пилипчук поінформувала про те, хто має право на безоплатну вторинну правову допомогу, куди необхідно звертатися за отриманням цієї допомоги, які послуги можна отримати в центрі правової допомоги, як швидко центр правової допомоги призначить адвоката, чи необхідно за це платити та у яких випадках у наданні безоплатної допомоги може бути відмовлено. Також розглянули найгостріші проблемні питання, з якими звертаються учасники АТО та практичні шляхи їх вирішення.
Військовий комісар Юрій Тарасов розповів учасникам заходу про військову службу за контрактом, соціальний захист та пільги для військовослужбовців; детально зупинився на грошовому забезпеченні військовослужбовців, а воно значно зросло з початку року і складає від 7000 грн. 
Учасники  АТО  отримали компетентні відповіді на поставлені запитання. Зустріч відбувалась у формі діалогу. По закінченню заходу всі присутні отримали інформаційні буклети.
 
Провідний фахівець відділу надання соціальних послуг 
Томашпільського районного центру зайнятості 
Марія Сандрак
 
 
Всі новини