Томашпільська районна філія Вінницького ОЦЗ інформує: профорієнтаційний захід для учнівської молоді

19 грудня 2018 року відбувся профорієнтаційний захід для учнівської молоді, в якому взяло участь 32 учні Комаргородського професійно-технічного училища, що закінчують навчання в 2019 році. Захід провели: заступник директора, начальник відділу надання соціальних послуг Томашпільської філії Вінницького обласного центру зайнятості Зарванська Лариса Григорівна, провідний фахівець з питань зайнятості відділу надання соціальних послуг Томашпільської філії Вінницького ОЦЗ Осадчий Сергій Володимирович.
Фахівці філії ознайомили присутніх зі станом районного ринку праці та послугами, які надає служба зайнятості; надали інформаційно-консультаційну інформацію з техніки пошуку роботи. Поінформували присутніх про особливості працевлаштування в сучасних умовах, з основними джерелами вакансій, з правилами написання резюме та методами його використання, із принципами ведення співбесіди з роботодавцями, порадили, як утриматися на новій роботі та ознайомили з перевагами легальної зайнятості. 
У зв’язку із зростанням чисельності безробітних та підвищення конкуренції між претендентами на вільні робочі місця та вакантні посади, випускники мають невеликі шанси. Але навіть при відсутності досвіду роботи та глибоких професійних знань ця категорія має і переваги: триваліший період майбутньої працездатності у порівнянні з іншими віковими групами працівників; відсутність негативного досвіду безвідповідального ставлення до результатів праці; більш висока мобільність та адаптивність. 
Після інформаційної частини семінару учасники обговорили почуте та висловили свої думки. Обговорення проходило жваво, його учасники активно запитували та уточнювали почуту інформацію, ділились своїми враженнями та наболілими проблемами.
 
Провідний фахівець з питань профорієнтації
відділу надання  соціальних послуг  Осадчий С.В.
 
 
Всі новини