Підсумки роботи органів пенсійного фонду Вінниччини розглянули на виїзному засіданні колегії

Результати роботи органів Пенсійного фонду Вінниччини за 9 місяців 2018 року обговорили сьогодні, 17 жовтня, на виїзному засіданні колегії при начальникові головного управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області.
 
Захід відбувся на базі Ямпільської районної державної адміністрації, за участю начальника головного управління Пенсійного фонду області Олени Корчаки, заступника голови Ямпільської райдержадміністрації Михайла Труби, голови районної ради Сергія Гаджука,   членів колегії, а також керівників підвідомчих управлінь Фонду області.
 
З доповіддю щодо основних пріоритетів діяльності в частині  наповнення бюджету, стабільного фінансування та своєчасної виплати пенсій, обслуговування громадян, легалізації відносин у сфері зайнятості населення та впровадження ефективних технологій виступила заступник начальника головного управління Марина Єрошенко: «За звітний період забезпечено виплату пенсій 473,3 тис. пенсіонерів. На їх фінансування спрямовано  9 056,6 млн грн. Протягом січня-вересня власних коштів від сплати ЄСВ надійшло на 32 млн грн більше доведеного завдання. Продовжується робота у напрямку легалізації доходів та зайнятості населення. З початку року, за даними ГУ ДФС у Вінницькій області, легалізовано 1 тис. 940 робочих місць. Додатково надійшло -  2,6 млн грн. єдиного внеску. Сьогодні в області функціонує 61 віддалене робоче місце з 64-х створених. До кінця року в області заплановано відкриття ще 2-х віддалених робочих місць».
 
З результатами контрольних заходів, проведених управлінням внутрішнього аудиту та фінансового контролю ознайомила Валентина Карабіньовська – начальник профільного структурного підрозділу головного управління.
 
Про стан реалізації Стратегії розвитку комунікацій Пенсійного фонду України, затвердженої постановою правління Пенсійного фонду України від 02.02.2016 № 1- 2 йшлося під час доповіді начальника управління персоналу та організаційно-інформаційної роботи головного управління Фонду області Світлани Пікуліної. За її словами, з початку року фахівцями органів Фонду області проведено понад 1,7 тис. заходів інформаційно-роз’яснювального характеру, якими охоплено близько 22 тис. громадян.
 
Окремим блоком розглянули питання виконання в органах Пенсійного фонду України у Вінницькій області Закону України «Про звернення громадян».
 
«З початку року до головного та підвідомчих управлінь Фонду області надійшло 7,4 тис. звернень громадян; більше 18 тис. осіб отримали консультацію пенсійників в телефонному режимі. Зростає популярність звернень через Веб-портал електронних послуг, за  9 місяців у такий спосіб звернулось 349 заявників», – доповіла начальник управління адміністративно-господарського забезпечення Олена Чеперната.
 
Досвідом та проблематикою з розглянутих питань поділились начальники територіальних управлінь Фонду Вінниччини. 
 
Під час виїзного засідання колегії, учасники заходу не оминули увагою  роботу секторів обслуговування громадян Ямпільського об’єднаного управління Пенсійного фонду Вінниччини, прийом відвідувачів в яких проводиться за принципом «єдиного вікна» в умовах максимальної прозорості та відкритості. Протягом 9 місяців прийнято 18,9 тис. громадян, яким надано близько 21 тис. різних видів послуг.
 
«Наразі перед нами стоять нові завдання, зокрема вивчення та здійснення поглибленого аналізу доцільності створення сервісних центрів за принципом екстериторіальності, а також збереження віддалених робочих місць, які користуються попитом серед місцевого населення та в яких зацікавлені громади», – зазначила очільник Фонду області Олена Корчака.
 
Окрім того, в рамках виїзного засідання колегії представники головного управління Пенсійного фонду області та підвідомчих управлінь ознайомились разом з головою Томашпільської районної державної адміністрації Олександром  Закорченним  з роботою Томашпільського цукрового заводу, який вже 160 років працює в галузі цукроваріння та є підрозділом ТОВ «Агрокомплекс «Зелена Долина».
 
Перебуваючи на підприємстві, учасники колегії на власні очі ознайомились з виробничими процесами виготовлення цукру та технологічними досягненнями заводу.
 
По завершенню роботи учасники колегії ухвалили відповідні рішення до виконання структурним підрозділам головного управління та територіальним управлінням Пенсійного фонду Вінниччини.
 
 
 
Всі новини