Провели лекторій «Твоє життя – твій вибір!»

Алкоголь відомий людям із найдавніших часів. Про його походження існує чимало легенд. Зауважимо: слово алкоголізм перекладається як "викрадач свідомості". Його назва походить від арабського слова "алкоголь", що означає, "шляхетний, ніжний". "Аква вита" ("оковита") - "вода життя" так називали алкоголь у давні часи. Проте вже тоді було помічено, яке величезне зло він приносить людству і дійшли висновку, що було б більш правильно назвати його "водою смерті".
У загальній сукупності проблем, що виникають у зв'язку із вживанням алкоголю, нейтральне місце посідає проблема соціальної, моральної деградації. Моральна деформація особи п'яниці слугує джерелом протиправної поведінки. Алкогольне сп'яніння придушує моральні та психічні регулятори людської поведінки, доволі часто виступають безпосередньою причиною злочину. Алкоголізм створює такі обставини , що штовхає особу на злочинний шлях. Він руйнує та спотворює відносини у сім'ї, конфліктні ситуації у суспільних місцях. Алкоголізм зближує схильних до нього осіб на соціально шкідливій, порочній основі, що також сприяє вчиненню злочинів.
 Саме тому,  вже традиційно кожного першого вівторка місяця в Томашпільському районному секторі з питань пробації районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді спільно з центром духовної та соціально-психологічної  реабілітації «Джерело життя» та начальником відділу правопросвітництва БВПД проводиться постійно діючий лекторій «Твоє життя – твій вибір!» із молодими особами та дітьми, засудженими до альтернативних видів покарання. В ході зустрічі проводилось анкетування щодо встановлення алкогольної залежності та профілактично-виховна бесіда про шкідливий вплив алкоголю на організм людини. Зокрема, було зазначено, що для нас пияцтво та алкоголізм стали національним лихом, основною з причин захворювання і смертності населення. Вони  приносять нашому суспільству великі моральні і матеріальні втрати. При зловживанні алкогольними напоями знижується продуктивність праці, руйнуються сім’ї, людина втрачає повагу оточуючих та повністю вибуває із суспільного життя.  
 
Фахівець із соціальної роботи   Зозуля Л. В.
 
 
 
Всі новини