Як виносити здорового малюка

Вагітність - важливий період в житті кожної жінки. Це не хвороба, але організм перебудовується і працює з подвійним навантаженням. Жінці буває дуже важко, але вона повинна розуміти, що до вагітності слід поставитися відповідально, щоб малюк був здоровеньким і гарненьким.

Майбутнім матусям, вкрай важливо стежити за своїм здоров'ям і самопочуттям, адже немає нічого дорожчого за здоров'я майбутнього малюка! Тому фахівцем із соціальної  роботи Томашпільського районного центру соціальних служб для сім’ї дітей та молоді було проведено бесіду в жіночій консультації пологового відділення про шкідливість  куріння і алкоголю. Не сприймайте всерйоз міф про те, що одна сигарета на день не принесе шкоди організму, а ковток спиртного також не зашкодить. Краще утриматися і не вживати ні того, ні іншого. Алкоголь, куріння і наркотики неприпустимі під час вагітності!

Також необхідно, щоб вдома у вас був благополучний психологічний настрій у кожного члена сім'ї. Адже від сварок і постійних переживань тонус матки може підвищитися, і як наслідок - викидень. Не хвилюйтесь по дрібницях, не переживайте і не ображайтеся.

Подумайте просто про те, що здорові та міцні діти народжуються у хороших батьків, радісних і люблячих життя! Любіть кожен день, кожен тиждень своєї вагітності, насолоджуйтеся цим чудовим періодом у вашому житті, адже він такий короткий!

 

Фахівець із соціальної роботи                                      Зозуля Л.В.

Всі новини