В рамках проекту ЄС в селі Антонівка Томашпільського району розпочато роботи по реконструкції стін міні-цеху для переробки молока.

16 та 18 листопада в малому залі районної ради відбулись засідання робочої групи по впровадженню проекту «Розвиток можливостей кооперативу для захисту правових та економічних інтересів представників особистих селянських господарств та покращення асортименту молочної продукції соціальної сфери Томашпільського району», що фінансується Європейським Союзом та впроваджується Томашпільською районною радою. Учасниками засіданнь стали голова районної ради Дмитро Коритчук, голова районної державної адміністрації Олександр Закорченний, координатор проекту Наталя Гижко, Віталій Куртенко, головний інженер підрядної організації ПП «Техпробуд», Дмитро Пилипчук, інженер з технічного нагляду, Губелюк Микола, інженер   ПП  «ВТП Поділля».
«Протягом двох з половиною місяців триває процес реконструкції  приміщення під міні-цех з переробки молока. Роботи проводяться в активному режимі. Протягом цього часу підрядною організацією зроблено значний об’єм робіт, що передбачено проектом. Поте,  під час їх  виконання, виникло ряд питань та пропозицій, які необхідно сьогодні узгодити  та внести корективи  в  проект», - повідомила Наталія Гижко, керівник проекту.
Під час засідання обговорювалися питання необхідності будівництва свердловини на території міні-цеху для постійного і безперебійного водопостачання, облаштування пере стінок, забезпечення достатньої освітленості сходових маршів, облаштування фундаменту під дизель-генераторну та ряд інших уточнюючих питань, що виникли в процесі будівництва.
Учасники обговорення висловили розуміння того, що для успішного продовження і завершення реконструкції міні-цеху, який має працювати на користь громади Томашпільщини, необхідна злагоджена й конструктивна робота усіх учасників з реалізації проекту.
Олександр Закорченний, голова Томашпільської районної державної адміністрації відмітив: «Ми усі розуміємо, що під час виконання любих будівельних робіт виникають різні поточні питання. І це нормально. Оперативне реагування усіх сторін процесу та бажання отримати позитивний результат ніколи не викликає проблем,  а  є звичайним робочим процесом».
Віталій Куртенко, головний інженер підрядної організації ПП «Техпробуд» перерахував усі питання, які виникли протягом вересня-листопада і запропонував варіанти їх вирішення. Представники робочої групи схвалили їх, але остаточне рішення буде прийнято у вівторок, після детального опрацювання Миколою Губелюком, інженером   ПП  «ВТП Поділля».
Також Голова Томашпільської районної ради  Дмитро Коритчук запропонував щоп’ятниці проводити засідання робочої групи  на будівельному майданчику:  «Це дасть можливість більш оперативніше узгоджувати усі робочі питання, що виникатимуть протягом тижня».
По завершенню  роботи в приміщенні Томашпільської районної ради члени робочої групи відвідали будівельний майданчик, де ознайомились із ходом виконання будівельних робіт.
Для отримання додаткової інформації про проект, будь ласка,  контактуйте з:  пані Наталією Гижко, керівником проекту ЄС «Розвиток можливостей кооперативу для захисту правових і економічних інтересів особистих селянських  господарств, а також розширення асортименту молочної продукції для соціальної сфери Томашпільського району»., e-mail: tommilkua@gmail.com, tel.: +38 (069) 7313569
 
 Загальна інформація:
Проект ЄС «Розвиток можливостей кооперативу для захисту правових і економічних інтересів особистих селянських  господарств, а також розширення асортименту молочної продукції для соціальної сфери Томашпільського району» розпочав свою діяльність 12 вересня 2014 року. Термін реалізації проекту становить 30 місяців, а сума фінансування проекту складає більше як €477 тис. євро в рамках Програми ЄС «Підтримка політики регіонального розвитку в Україні», з яких 90% коштів виділяє Європейський Союз, 10 % - Томашпільська районна рада у співробітництві з міжнародною ГО "Регіональний центр транскордонного співробітництва "Єврорегіон Дністер". Більш детально: www.tommilk.com та http://goo.gl/C9xg4r Для отримання додаткової інформації про проект, будь ласка,  контактуйте з:  пані Наталією Гижко, керівником проекту ЄС «Розвиток можливостей кооперативу для захисту правових і економічних інтересів особистих селянських  господарств, а також розширення асортименту молочної продукції для соціальної сфери Томашпільського району»., e-mail: tommilkua@gmail.com, tel.: +38 (069) 7313569
 
Всі новини