Провели робочу нараду

 
Сьогодні в малому залі засідань райдержадміністрації відбулась робоча нарада під керівництвом заступника голови РДА Наталії Бандиш. Участь у зібранні взяли: заступник голови районної ради Лариса Нароган, керівники установ та організацій  соціальної сфери району, ЗМІ.
В ході засідання було заслухано доповіді керівників соцзакладів району про роботу минулого тижня та визначено основні завдання  на поточний. 
Начальник відділу сім’ї, молоді та спорту районної державної адміністрації Григорій Слободян ознайомив присутніх з підсумками проведених змагань з рукопашного бою, волейболу та районної спартакіади, зазначив що наразі відділом проводиться робота з підготовки фотовиставки чемпіонів району спортивної галузі та їх здобутків, яка буде розміщена у фойє РДА.
Начальник відділу освіти РДА Світлана Ревтюх ознайомила присутніх зі станом справ в загальноосвітніх закладах району, зазначила про низьку відвідуваність школярами навчальних закладів у зв’язку з значним похолоданням та підвищенням захворюваності. Разом з цим  доповіла про рішення Управління Північного офісу Держаудитслужби у Вінницькій області, в якому вказано що по Томашпільському  районі в питанні харчування учнів існує ряд проблем, а саме: низькі грошові норми харчування учнів, визначені органами місцевого самоврядування,  та незабезпеченість закладів загальної  середньої  освіти медичним персоналом, який би здійснював контроль за якісним  харчуванням учнів.
Начальник УПСЗН Тетяна Дідик ознайомила учасників зібрання зі змінами, що наразі відбуваються в сфері надання соціальних послуг населенню. Зокрема зазначила, що згідно з ч.2 статті 21 закону «Про єдиний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус» кожен громадянин України, який досяг 14-річного віку, зобов’язаний отримати паспорт громадянина України.  Отож усі отримувачі житлової субсидії, у чиїх родинах є діти, які досягли 14 років, мають донести паспортні дані та ідентифікаційний код в УПСЗН. За відсутності таких даних призначення житлової субсидії буде неможливим. Також повідомила, що   згідно Наказу Департаменту соціальної та молодіжної політики Вінницької обласної державної адміністрації від 30.01.2018 р. №13 «Про підсумки розвитку соціальної та молодіжної політики Вінницької області у 2017 році та основні завдання на 2018 рік» стало можливим отримання дублікату посвідчення 4 категорії постраждалого внаслідок Чорнобильської катастрофи, отож усі, хто з якоїсь причини втратив дане посвідчення, може звернутись в УПСЗН для подачі документів. 
Директор Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних  послуг) Томашпільського району Світлана Куржос доповіла, що минулого тижня до відділення стаціонарного  догляду для  постійного  або тимчасового проживання в с.Комаргород було зараховано ще двох жителів району з смт.Вапнярка та с. Антопіль. Наразі в відділенні проживають  25 підопічних. 
Разом з цим учасниками зібрання було обговорено ряд організаційних питань, зокрема щодо участі керівників структурних підрозділів РДА в опікунській раді та комісії служби у справах дітей РДА. 
По завершенні засідання заступник голови РДА Наталія Бандиш наголосила, що 28 лютого в РДА відбудеться семінар за участі керівників територіальних громад району, де обговорюватиметься питання участі району в 15-му обласному конкурсі проектів розвитку територіальних громад. 
 
 
 
 
 
Всі новини