Провели засідання круглого столу

"Запобігання випадків домашнього насильства"
В Україні проблема насильства над жінкою та дитиною в сім’ї тривалий час не була предметом спеціальних досліджень соціологів, психологів та соціальних працівників. Нею займалися, в основному, криміналісти при вивченні злочинів, які здійснювалися в сімейно-побутовій сфері. Однак, практика останніх років доводить концептуальне осмислення цього питання на державному рівні. Свідченням цього є і сприйняття законодавчої бази, і створення кризових центрів роботи з тими, хто потерпає від насильства в родині.
Публічне обговорення цієї проблеми може продемонструвати тільки те, що на сьогодні суспільство й усі його інститути не в змозі гарантувати безпеку всередині родини всім її членам. Витоки сімейного насильства - у звичаях суспільства, у системі норм і правил щодо поведінки чоловіків і жінок. Суспільство підтримує та винагороджує тих, хто дотримується цих правил, і карає за їх порушення.
Від так 7 лютого відбувся круглий стіл в приміщенні Томашпільської районної державної адміністрації. Участь у круглому столі взяли: начальник відділу правопросвітництва та взаємодії з суб'єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Альвіна Пилипчук, начальник відділу підтримки та розвитку інфраструктури Валерій Верестун Томашпільського МЦ з надання БВПД, директор районного центру соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді  Ганна Фацул, фахівець соціальної роботи Яна Поповська, головний спеціаліст-юрисконсульт служби у справах дітей райдержадміністрації Ігор Павлишин та головний спеціаліст служби у справах дітей райдержадміністрації  Оксана Біжан. 
Були висвітлені питання роботи за 2016 рік у сфері попередження насильства в сім’ї, зроблено порівняння Закону України «Про попередження насильства в сім’ї» та проекту Закону „Про запобігання та протидію домашньому насильству”. 
Важливо пам’ятати, що насильство в сім’ї – це не тільки побиття чи нанесення фізичних травм. Психологічний тиск та знущання, примус до небажаних сексуальних дій, позбавлення їжі, майна чи коштів – також є формами домашнього насильства. І чим більше про це будуть говорити, обговорювати шляхи вирішення цієї болючої проблеми, тим вищі шанси в реші-решт змінити ставлення в суспільстві до жертв та агресорів, підвищити психологічну культуру в цілому та змінити на краще власне життя. 
 
Служба у справах дітей
райдержадміністрації
 
 
 
 
Всі новини