Соціальні гарантії та альтернативне працевлаштування

З метою поінформованості, підтримки та допомоги в розв'язанні проблем такої соціально уразливої категорії, як демобілізовані військовослужбовці - учасники антитерористичної операції, 26 листопада в Томашпільській районній філії Вінницького обласного центру зайнятості був проведений інформаційний семінар на тему «Спільно допоможемо учасникам АТО/ООС»
В заході взяли участь провідний спеціаліст персоніфікованого обліку  Управління праці та соціального захисту населення ТомашпільськоїРДА Рибак М. Д.,начальник відділу комплектування-старший лейтенант  Рузяк В.Д. Томашпільського військового комісаріату, а також десять безробітних демобілізованих учасників АТО, які звернулися в службу зайнятості в період карантину.
Провідний фахівець Гончарова К.А. повідомила про співпрацю зі всіма соціальними партнерами району, органами влади, спрямовану на розв'язання складних життєвих обставин, на здійснення соціально-психологічної підтримки та професійної самореалізації учасників антитерористичної операціїПрисутні отримали інформацію щодо стану ринку праці в умовах адаптивного карантину, можливостей пошуку та підбору підходящої роботи, проходження професійного навчання.Також були поінформовані про сучасні електронні сервіси з надання соціальних послуг громадянам.
Представник управління праці та соціального захисту населення Рибак М.Д. проінформував учасників семінару про санаторно-курортну реабілітацію, соціально- психологічну реабілітацію, навчання  та інші .
Про порядок та умови відбору громадян України на військову службу за контактом, про можливість продовження військової служби, навчання у вищих військових закладах, вимоги до кандидатів на військову службу за контрактом та про професії і спеціальності, які затребувані у Збройних силах України розповів начальник відділу комплектування – старший лейтенант Рузяк В.Д..
Отримана інформація від соціальних партнерів були змістовними та актуальними для безробітних, а обговорення проблемних питання, з якими звертаються учасники АТО, сприяло їх практичному вирішенню.
Всі новини