Обговорили план заходів з відзначення в районі фестивалю "Одвічна Русава"

 
30 травня  в ресурсному центрі розвитку громад РДА відбулась робоча нарада під керівництвом голови РДА Олександра Закорченного з питань підготовки та проведення районного фестивалю народної культури «Одвічна Русава». Участь у зібранні взяли  заступник голови РДА Наталія Бандиш, заступник голови районної ради Лариса Нароган, керівники установ та організацій  району, керівники структурних підрозділів РДА. В ході засідання начальник відділу культури та туризму РДА Олена Сікал детально ознайомила присутніх з програмою фестивалю, його тематикою, місцем проведення, порядком участі. 
Щорічний  фестиваль народної культури «Одвічна Русава» відбудеться у с. Велика Русава, саме ж у цьому селі бере початок річка Русава, яка лежить основою у назві фестивалю «Одвічна Русава» започаткований у 2010 році у с. Стіна. Тематика свята «Родинні скарби Томашпільщини».
Мета фестивалю – виявлення творчо обдарованих родин, сприяння розвитку та реалізації музичних та художніх здібностей кожної родини, формування у підростаючого покоління естетичних смаків та почуттів, підвищення іміджу української родини.
Очільник району Олександр Григорович відзначив що цьогоріч Томашпільщина вже в восьме буде відзначати дане районне свято, у програмі свята   виставки декоративно- прикладного та ужиткового мистецтва творчих родин Томашпільщини, кулінарні страви, унікальні сімейні реліквії та мистецькі твори, що розповідають про історію, духовні цінності та творчі захоплення кожної родини. Серед робіт – старовинні ікони, образи, вишиті рушники, картини, одяг, що передавалися з покоління в покоління з особливою пошаною та любов`ю.  О.Закорченний закликав керівників установ та організацій разом з колективами та власними світлицями взяти участь у фестивалі. 
Захід відбудеться  3 червня 2018 року о 13.00 год. у с. Велика Русава, Томашпільського району.
 
 
 
 
Всі новини