Відбувся районний легкоатлетичний пробіг, присвячений Міжнародному Олімпійському дню

 
Спекотного суботнього дня у Томашполі відбувся районний легкоатлетичний пробіг, присвячений Міжнародному Олімпійському дню. У відкритті змагань взяли участь голова райдержадміністрації Олександр Закорченний та його заступник Наталія Бандиш. Долучились до спортивного дійства команди підприємств, установ, організацій, навчальних закладів району. Розпочався захід із приємної місії - вручення очільноком району відзнак районної державної адміністрації та районної ради учасникам кубку та чемпіонату Європи із рукопашного бою, який проходив 25-30 квітня цього року у м. Бірун, а саме: переможцю кубка, тренеру-викладачу Томашпільської СДЮСШ СергіюВодянюку, його вихованцю Данилу Закорченному, який виборов срібну нагороду в чемпіонаті Європи, та Юлії Максименко, яка посіла четверте місце у цих змаганнях. Посадовець також подякував спортсменам, за те, що гідно захистили спортивну честь району, області та держави. 
Першими на бігову доріжку вийшли дошкільнята(найменша вікова група до 3 років), вихованці Томашпільського дитячого садочка "Сонечко", які неабияк потішили спортивним завзяттям глядачів та своїх батьків на дистанції 10 метрів. Переможцями та призерами у цій віковій групі стали: Єлизавета Мала, Владислава Мазур, Владислава Козак, Олександр Балюконіз, Єгор Мазур, Олег Гуменюк.
У середній віковій групі (старше 3 років) переможцями та призерами стали: Анна Жовтан, Ілля Бабій, Максим Зарванський, Анна Ковбасюк. 
На дистанції 200 метрів серед учнів 1 класів перемогу здобули Вікторія Солодуха, Мар'янаКостіна, Настя Слободянюк, НазарБезсалов (Томашпіль), Владислав Тарасенко, Роман Демчук. 
Серед учнів 2 класів пальму першості здобули Дарина Іванова, Софія Слободянюк, Марина Кабак, Віктор Шевчук, Богдан Шевчук, Вадим Пацюк (Томашпіль), Гліб Колійчук(Вапнярка), Даніїл Ковальов (Кислицьке), Ілля Балинський(Рожнятівка). 
Переможцями серед учнів 3-4 класів на дистанції 300 метрів перемогли Олена Сауляк, Даша Грабчак, Владислава Васильківська, Артем Сичук, Олександр Куржос, Адріан Дмитришен (Томашпіль), Ніка Перебій (Вапнярки), Дмитро Майстер, Назар Майстер, Вадим Босий. 
Гарні успіхи продемонстрували й учні 5-6 класів - ДаріяДацько, Аріна Олійник, Максим Байдак (Томашпіль), Дарія Нижник ? (Рожнятівка), Ярослав Дьоркін, Володимир Багімов (Вапнярка), Станіслав Лисий (Нетребівка). 
Відзначилися також семи- та восьмикласники на дистанції 800 метрів.Найкращий показник у Валерії Маланської (Стіна), друге місце у Юлії Юзвак з Томашполя, а третє - у Яни Лесько (Ракова). Серед хлопців першість дісталася Якову Марчуку (Вапнярка), друге місце у Андрія Мірошниченка з Антонівки, третє - у Вадима Слободянюка з Ракової. 
Незвична для цьогорічної весни спека не зменшила ентузіазму у старшокласників (9-11 кл.), і в результаті напружених перегонів на дистанції 1 км найкращі результати показали Яна Огоцька (Високе), її землячка Наталія Грибок, Богдана Осипенко зі Стіни. А серед юнаків найшвидше подолав дистанцію Тімур Багіров з Томашполя, Ярослав Яланський з  Високого посів друге місце, Олекій Білоочко з Рожнятівки на третьому. 
Серед спортсменів вікової групи 19-35 років лаврові вінки переможців дісталися Євгену Шкураку (Томашпіль), Віктору Філоненку (Вила), Олександру Шпикуляку (Антонівка), Владиславу Наконечному (Томашпіль), Аліні Кабак, Анастасії Ярушняк  (Стіна). У віковій групі спортсменів 36 років та старше переможцями та призерами стали: Наталія Черняк, Наталія Бандиш (Нетребівка), Людмила Наконечна (Томашпіль),  а серед чоловіків - Борис Наконечний, Григорій Слободян (Томашпіль), Олег Котович (Антонівка).
Під час змагань усім дошкільнятам було вручено солодкі призи, які виділив приватний підприємець Олег Ковальчук, а переможці та призери у своїх вікових групах були відзначені призами. Спортсменам-переможцям на дистанції 1 км було вручено грошові винагороди (по 200 грн). Також усі призери змагань відзначені спортивними дипломами від обласного відділення Національного Олімпійського комітету України. Матеріальну допомогу в організації змагань надали ТОВ АК "Зелена долина" та приватний підприємець Василь Ткаченко.
 
Олена СТАДНІК
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Всі новини