ПОДАТКОВА ІНФОРМУЄ:

Про звітування неприбуткових установ
ДФС нагадує про те, що наказом Міністерства фінансів України від 28.04.2017р. № 469 викладено у новій редакції форму Звіту про використання доходів (прибутків) неприбуткової організацій. Нова форма Звіту передбачає лише два звітні податкові періоди: рік та місяць. Річний період - для неприбуткових  організацій, які відповідають вимогам пункту 133.4 статті 133 Податкового кодексу та внесені до Реєстру неприбуткових установ та організацій. Місячний звітний період - для неприбуткових підприємств, які порушили вимоги вищевказаного пункту. Звіт у такому випадку подається за період з початку року (або з початку визнання організації неприбутковою в установленному порядку, якщо таке визнання відбулося пізніше) по останній день місяця, в якому вчинено таке порушення. ДФС України у листі від 19.07.2017р. №19001/7/99-99-15-02-01-17 у разі недотримання неприбутковою організацією вимог підпункту 133.4.3 пункту 133.4 статті 133 Податкового кодексу рекомендує подавати Звіт за оновленою формою починаючи зі звітного періоду - липень 2017 року у строк, визначений для місячного податкового звітного періоду.
 
За сім місяців платники Вінниччини віддали українській армії 193,2 мільйони гривень
За січень-липень 2017 року платники податків Вінниччини перерахували до держбюджету 193 мільйони 200 тисяч гривень військового збору. За словами начальника ГУ ДФС у Вінницькій області Руслана Осмоловського, зазначений результат на 28,4 мільйона гривень перевищує індикативний показник. У той же час, проти аналогічного періоду минулого року сплата військового збору зросла більш ніж на 63,4 мільйона гривень.Посадовець нагадує, що платниками військового збору є фізичні особи-резиденти, які отримують доходи як в Україні, так і за її межами, фізичні особи-нерезиденти, які отримують доходи в Україні, а також податкові агенти. Ставка військового збору становить 1,5% від об’єкта оподаткування. До об’єкта оподаткування військовим збором, окрім заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат або інших виплат і винагород, які нараховуються чи виплачуються платнику у зв’язку з трудовими відносинами та за цивільно-правовими договорами, відносяться і ряд інших. Зокрема – це орендна плата, виграші в державній або недержавній грошовій лотереї, купівля-продаж рухомого і нерухомого майна, виплата дивідендів, переоформлення спадщини тощо.
 
Малий та середній бізнес Вінниччини перерахував на потреби місцевих громад майже 474,3 мільйона гривень єдиного податку
За сім місяців 2017 року платники Вінниччини, які обради спрощену систему оподаткування, обліку та звітності, перерахували до місцевого бюджету 474 мільйони 289,2 тисячі гривень єдиного податку. За словами начальника ГУ ДФС у Вінницькій області Руслана Осмоловського понад 66 відсотків із цієї суми або більш ніж 313,9 млн.грн. – це внесок фізичних осіб. На долю юридичних осіб-спрощенців припадає близько 160,4 млн. грн.Високопосадовець підкреслює, що проти минулорічного загальна сума перерахованого у місцеві скарбнички єдиного податку зросла майже на 47 відсотків. Відтак, лише за рахунок приросту єдиного податку на свої потреби громади отримали на 151,4 млн.грн. більше ніж за січень-липень 2016 року.Отож, дякуючи усім представникам малого та середнього бізнесу регіону за своєчасну сплату єдиного податку, Руслан Осмоловський ще раз нагадує, що для Вінниччини він є другим за розміром бюджетоформуючим платежем місцевої скарбниці, поступаючись  лишень податку на доходи фізичних осіб.
 
До уваги платників акцизного податку
06.06.2017 набрав чинності наказ Міністерства фінансів України №452 «Про затвердження Змін до форми акцизної накладної, форми розрахунку коригування акцизної накладної, форми заявки на поповнення (коригування) залишку пального, Порядку заповнення акцизної накладної, розрахунку коригування акцизної накладної, заявки на поповнення (коригування) залишку пального», зареєстрований в Міністерстві юстиції 16 травня 2017 року за №627/30495.Зазначений наказ розроблено з метою реалізації змін, внесених до статей 231 та 232  Податкового кодексу України Законом України  від 21 грудня 2016 року № 1797-ХIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо покращення інвестиційного клімату в Україні», а також виправлення деяких колізій в роботі СЕАРП, які було виявлено протягом минулого року. Нові форми акцизної накладної, розрахунку коригування акцизної накладної та заявки на поповнення (коригування) залишку пального застосовуються з 01.08.2017 року. 
 
Сектор організації роботиМогилів-Подільської ОДПІ ГУ ДФС у Вінницькій області
Всі новини