Могилів-Подільська місцева прокуратура інформує:

 
Протягом 5 місяців 2018 року на території Томашпільського району 6 неповнолітніх вчинили 11 злочинів, із них всі злочини проти власності, передбачені ч.2,ч.З ст. 185 КК України.
Основну частку неповнолітніх осіб, які вчиняють злочини становлять студенти професійно-технічних навчальних закладів та учні шкіл.
Так, за вказаний період 3 студенти професійно-технічних навчальних закладів та 2 учні шкіл вчинили злочини.
Викликає занепокоєння те, що протягом 5 місяців 2018 року 1 неповнолітній, який вчинив злочини ніде не працював і не навчався.
Також, у зазначений період мав місце рецидив злочинів неповнолітніми, а саме 1 неповнолітній вчинив 2 нових умисних злочини у період перебування на обліку в органі з питань пробації.
За місцем вчинення злочину - переважна більшість злочинів неповнолітніми вчиняються в сільській місцевості.
Злочини вчинялися в селах Комаргород, Горишківка, селищах Томашпіль та Вапнярка.
Негативною є тенденцію збільшення протягом 5 місяців 2018 року вчинених злочинів неповнолітніми групою осіб у порівнянні із 5 місяцями 2017 року.
Протягом 5 місяців 2017 року злочини не вчинялися неповнолітніми групою осіб, а за 5 місяців 2018 - 5 злочинів.
Аналіз свідчить, що основними причинами вчинення неповнолітніми злочинів є недостатній життєвий досвід, не в повній мірі сформованість психологічного стану, схильність до наслідування дорослих та основними умовами вчинення неповнолітніми злочинів є негативний вплив на дітей оточуючого середовища, безконтрольність з боку батьків, неналежний матеріальний стан сімей у яких проживають неповнолітні та недостатній рівень профілактичної роботи з неповнолітніми.
Однак, позитивним на даний час є те, що протягом 2 останніх років відсутні злочини неповнолітніх, вчинені в стані алкогольного сп'яніння.
 
Всі новини